Το "λαβράκι" των λιμενικών θα ζημίωνε το κράτος κατά 6.000 ευρώ

Κρήτη
Το "λαβράκι" των λιμενικών θα ζημίωνε το κράτος κατά 6.000 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην μεγάλη επιχείρηση των λιμενικών συνέδραμε και ο αστυνομικός σκύλος Μάσκ - Ο 36χρονος συνελήφθη για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών στο Ηράκλειο

Όπως είχε γράψει από την πρώτη στιγμή το neakriti, "΄λαβράκι" φαίνεται  ότι είχαν βγάλει προ ημέρων οι λιμενικές αρχές του Ηρακλείου με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου ¨Μάσκ¨, καθώς προχώρησαν στη σύλληψη ενός 36χρονου για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα καθώς επίσης και του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Και αυτό γιατί όπως έγινε πριν από λίγες ώρες γνωστό από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος οι διαφυγόντες δασμοί των κατεσχεμένων καπνικών προϊόντων ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των έξι χιλιάδων επτακοσίων πενήντα δύο ευρώ και δεκαοκτώ λεπτών (€ 6.752,18), ποσό δηλαδή που θα ζημιώνε κατα πολύ  τα κρατικά ταμεία.

Πώς στήθηκε η επιχείρηση

Υπενθυμίζεται μεσημβρινές ώρες χθες, της 26ης Μαΐου, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου , σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον 36χρονο κατά την παραλαβή ασυνόδευτου δέματος από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο λιμένα Ηρακλείου, βρέθηκαν εντός του δέματος  συνολικά οκτώ συσκευασίες καπνού ναργιλέ βάρους 1kg έκαστη, άνευ τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Ακολούθησε έρευνα σε κατάστημα ιδιοκτησίας του συγκεκριμένου άντρα,  όπου βρέθηκαν συνολικά 8.943gr καπνού ναργιλέ σε πενήντα εννέα συσκευασίες διαφόρων επωνυμιών και αυτοσχέδιες, καθώς και εννέα  συσκευασίες αρωματικής γλυκερίνης.

Τέλος, κατά τη διάρκεια νομότυπης κατ΄ οίκον έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ανωτέρω συλληφθέντα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ''ΜΑΣΚ'', βρέθηκαν τα εξής:

- μία  νάιλον συσκευασία που περιείχε φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 152,8gr,

- ένα  ξύλινο δοχείο που περιείχε φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης καθαρού βάρους 35,3gr,

- δύο θρυμματιστές κάνναβης και

- εβδομήντα τέσσερις  αυτοσχέδιες συσκευασίες διαφόρων επωνυμιών  που περιείχαν 10.951,4gr καπνό ναργιλέ, άνευ τελωνειακού ελέγχου.

Από την Λιμενική Αρχή του Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ως άνω ανευρεθέντα, καθώς και μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News