Κρήτη

Παραμένει ο “γόρδιος δεσμός” για τη λαϊκή αγοράς της Ν. Αλικαρνασσού - Αίσιο τέλος για τη λαϊκή στον Μασταμπά

Ούτε χθες βγήκε “λευκός καπνός” για τη μετακίνηση της

Παραμένει ο “γόρδιος δεσμός” για τη λαϊκή αγοράς της Νέας Αλικαρνασσού

Ούτε χθες βγήκε “λευκός καπνός” για τη μετακίνηση της

Όλα του "γάμου"... δύσκολα για τη λαϊκή αγορά στη Νέα Αλικαρνασσό, καθώς ούτε χθες, στη νέα συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης, βρέθηκε η άκρη για το πού θα μετακινηθεί, φεύγοντας από την οδό Αρτεμισίας.

Η συγκεκριμένη λαϊκή αγορά, βάσει σχεδιασμού, είναι να φιλοξενηθεί οριστικά στο ακίνητο του Δήμου Ηρακλείου μπροστά στις φυλακές. Αυτό ωστόσο έχει "κολλήσει" και θα γίνει σε μεταγενέστερη χρονικά φάση, με το ενδιάμεσο διάστημα να παραμένει μετέωρο, όπως φάνηκε στη χθεσινή, επεισοδιακή συνεδρίαση στην Περιφέρεια.

Αντίθετα με τη λαϊκή αγορά που διεξάγεται κάθε Τρίτη στη Νέα Αλικαρνασσό, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση λύθηκε ο "γόρδιος δεσμός" για τη λαϊκή αγορά που διεξάγεται κάθε Τετάρτη στον Μασταμπά.

Η Επιτροπή λαϊκών αγορών της Περιφέρειας επικύρωσε σε αυτή την περίπτωση τον σχεδιασμό και τις αποφάσεις του Δήμου. Η αγορά πρόκειται να μετακινηθεί λίγο ανατολικότερα στην οδό Παρασκευοπούλου, από τη συμβολή της συγκεκριμένα με την Παπαναστασίου έως τη συμβολή της με τη λεωφόρο Ιωνίας, αφήνοντας την οδό Μηνά Γεωργιάδου ελεύθερη για την ομαλή λειτουργία της κυκλοφορίας, καθώς επίσης και όποιο άλλο κάθετο δρόμο χρειαστεί προς τη λεωφόρο Ιωνίας.

Σε αυτή τη θέση θα παραμείνει για 12 μήνες και από εκεί και πέρα ανά 12μηνο επίσης θα εναλλάσσεται κυκλικά σε άλλες θέσεις.

Αναλυτικότερα, αναφορικά με τη λαϊκή αγορά στη Νέα Αλικαρνασσό, το δεδομένο είναι ότι η αγορά θα μετακομίσει από την οδό Αρτεμισίας, στην οποία είχε μετακινηθεί προσωρινά και έχει εξαντλήσει προ πολλού την παραμονή της εκεί βάσει των αρχικών δεσμεύσεων των αρμοδίων.

Η λαϊκή δεν μπορεί ακόμα να μετακομίσει στον μελλοντικό της χώρο, δηλαδή στο δημοτικό ακίνητο μπροστά από τις φυλακές και ως προς το ποια θα είναι η επόμενη θέση της παραμένουν "άγνωστοι αι βουλαί του Κυρίου".

Επεισοδιακή συνεδρίαση

Η χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής λαϊκών αγορών της Περιφέρειας Κρήτης δεν έβγαλε "λευκό καπνό". Ίσα-ίσα, μετά από επεισοδιακή συζήτηση, όπου είχαμε και ένταση μετά αποχώρησης του αρμόδιου εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου Γιώργου Σισαμάκη, το θέμα παραπέμφθηκε εκ νέου στην Τοπική Κοινότητα Νέας Αλικαρνασσού και στον Δήμο Ηρακλείου για νέες προτεινόμενες θέσεις μετά τις αντιδράσεις από πλευράς εμπόρων-παραγωγών για τη μετακίνησή της στην οδό Μικράς Ασίας.

Οι επαγγελματίες δε θέλουν τη λύση της Μικράς Ασίας, διότι θεωρούν ότι πρόκειται για απομακρυσμένο σημείο που δε βολεύει και δεν προσελκύει το καταναλωτικό κοινό. Και έτσι αναμένουμε με ενδιαφέρον τις επόμενες εξελίξεις και το πού θα "κάτσει τελικά η μπίλια" για τη λαϊκή της Τρίτης, που πάντως πρέπει να φύγει από την οδό Αρτεμισίας.

Αίσιο τέλος για τη λαϊκή στον Μασταμπά

Αντιθέτως, αίσιο τέλος παίρνει το "σίριαλ" της μεταφοράς της λαϊκής αγοράς του Μασταμπά. Χθες επικυρώθηκε οριστικά ένα 4ετές κυλιόμενο πρόγραμμα φιλοξενίας της λαϊκής που διεξάγεται κάθε Τετάρτη.

Σε πρώτη φάση, η αγορά πρόκειται να μετακινηθεί λίγο ανατολικότερα στην οδό Παρασκευοπούλου, από τη συμβολή της συγκεκριμένα με την Παπαναστασίου έως τη συμβολή της με τη λεωφόρο Ιωνίας, αφήνοντας την οδό Μηνά Γεωργιάδου ελεύθερη για την ομαλή λειτουργία της κυκλοφορίας, καθώς επίσης και όποιο άλλο κάθετο δρόμο χρειαστεί προς τη λεωφόρο Ιωνίας.

Σε αυτή τη θέση θα παραμείνει για 12 μήνες και από εκεί και πέρα ανά 12μηνο επίσης θα εναλλάσσεται κυκλικά σε άλλες θέσεις.

Η επόμενη θέση της θα είναι στις οδούς Καστρινάκη και Πατριάρχου Φωτίου, μετά στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και εν συνεχεία στις οδούς Παρασκευοπούλου και Ραφτοπούλου.

Στις τέσσερις αυτές θέσεις θα παραμένει η αγορά επί ένα χρόνο αντίστοιχα, άρα μιλάμε για λύση με ορίζοντα 4ετίας για τη συγκεκριμένη λαϊκή του Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια