Σε αδιέξοδο για τις προκαταβολές των σχολικών εκδρομών - Ζητούν χρήματα, τους δίνουν μόνο Voucher

Κρήτη
Σε αδιέξοδο για τις προκαταβολές των σχολικών εκδρομών - Ζητούν χρήματα, τους δίνουν μόνο Voucher

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εκδρομές ακυρώθηκαν, λόγω κορωνοϊού και μαζί… «χάθηκαν» οι προκαταβολές

Σε πλήρες αδιέξοδο βρίσκονται εκατοντάδες οικογένειες στην Κρήτη, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, που, μπορεί να έχουν πληρώσει προκαταβολές για σχολικές εκδρομές που ακυρώθηκαν, αλλά… δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους πίσω.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μιας οικογένειας στην Κρήτη, που το παιδί τους φοιτά στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο:

Η οικογένεια πλήρωσε προκαταβολή, ύψους 150 ευρώ σε τοπικό ταξιδιωτικό πρακτορείο, προκειμένου το παιδί τους να συμμετάσχει στη σχολική εκδρομή, το συνολικό ποσό της οποίας ανερχόταν στα 240 ευρώ (για ακτοπλοϊκά εισιτήρια και διαμονή σε ξενοδοχείο). Η εκδρομή που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου ακυρώθηκε, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Έτσι, πρόσφατα, οι γονείς των μαθητών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου έλαβαν ενημέρωση μέσω e-mail, πως δε θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους, αλλά δικαιούνται ένα voucher 12μηνης ισχύος. Εάν δεν το χρησιμοποιήσουν, μέσα σε ένα χρόνο, μπορούν να πάρουν το σχετικό ποσό… 18 μήνες μετά.

Παρεμφερές, όμως, είναι και το πρόβλημα άλλων οικογενειών, οι οποίες είχαν πληρώσει προκαταβολή για σχολικές εκδρομές, με αεροπορικά εισιτήρια - αυτή τη φορά - και, με την ακύρωση των εκδρομών, οι εταιρίες, όχι μόνο δεν τους δίνουν πίσω την προκαταβολή, αλλά τους ζητούν να αποπληρώσουν το συνολικό κόστος του εισιτηρίου, προκειμένου να πάρουν το voucher.

Και, μπορεί μέριμνα της Πολιτείας να αποτελεί η «σωτηρία» του φετινής τουριστικής σεζόν, ωστόσο, αυτή τη στιγμή, χιλιάδες οικογένειες, σε ολόκληρη τη χώρα μένουν «ξεκρέμαστες» και χωρίς κανένα νομικό πλαίσιο που να τις καλύπτει, για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

Το παραπάνω, μάλιστα, σχολίασε και η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με την οποία επικοινώνησε το neakriti.gr.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το σχόλιο της οικογένειας της μαθήτριας στο neakriti.gr: «Εμείς, δόξα τω θεώ, είχαμε τα 150 ευρώ για την εκδρομή του παιδιού μας, άλλες οικογένειες, με άνεργους γονείς, που δεν ήθελαν να στερήσουν την εκδρομή του παιδιού τους, αλλά τώρα “χάνουν” την προκαταβολή, τι θα κάνουν;»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News