4 κρατούμενοι οδήγησαν στην εξιχνίαση σπείρας, με λεία… πάνω από 150.000 ευρώ

Κρήτη
4 κρατούμενοι οδήγησαν στην εξιχνίαση σπείρας, με λεία… πάνω από 150.000 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είχαν στην κατοχή τους μέχρι και αμφορέα - Δρούσαν στην Κρήτη και την Αττική

Τεράστια ήταν η επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση σπείρας που δρούσε για, σχεδόν, 2 χρόνια και είχε λεία… 150.000 ευρώ.

Η εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης με την συνδρομή   αστυνομικών των  Υποδιευθύνσεων  Ασφάλειας Χανίων, Ρεθύμνου και Αττικής και, συνολικά, σχηματίστηκε δικογραφία σε 9 άτομα (6 ημεδαπούς και 3 αλλοδαπούς), εκ των οποίων οι 4 είναι ήδη στη φυλακή.

Οι υποθέσεις κλοπών σε σπίτια, στις οποίες εμπλέκονται οι 4, εξιχνιάστηκαν στις 28 Φεβρουαρίου, ενώ, από την έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε πως οι ίδιοι είχαν εμπλακεί σε ακόμη 4 υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων και μια υπόθεση ληστείας από τις 16 Ιανουαρίου 2018 έως τις 28 Απριλίου 2019 σε περιοχές του Δήμου Κισσάμου.

Χτες, συνελήφθησαν σε περιοχές  των Νομών Χανίων, Ρεθύμνου και Αττικής, τέσσερεις ημεδαποί και δύο αλλοδαποί για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Νομοθεσίας περί όπλων και Αρχαιοτήτων, ενώ κατασχέθηκαν πιστόλι, κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια και αμφορέας.

Τα μέλη της σπείρας διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις - κλοπές από οικίες και επιχειρήσεις καθώς και κλοπές οχημάτων, σε διάφορες περιοχές της Κρήτης και της Αττικής.

Από την πολύμηνη ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, προέκυψε ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2018 έως και των Φεβρουάριο του 2020, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές οχημάτων, καθώς και οικιών και επιχειρήσεων, που δραστηριοποιείται τουλάχιστον στις περιοχές Αττικής, Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, με σκοπό την απόκτηση παράνομου οικονομικού οφέλους με διαρκή δράση και έχοντας διακριτούς ρόλους ως προς τον τρόπο δράσης και το συντονισμό αλλά και την άντληση πληροφοριών σχετικά με οικίες.

Πως δρούσαν

Ως προς τη μεθοδολογία, αρχικά αφαιρούσαν οχήματα που θα χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των κλοπών τοποθετώντας πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, επέλεγαν τις περιοχές που θα δρούσαν και εντόπιζαν τις οικίες-στόχους και προχωρούσαν στην κατόπτευση τους.

Από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα και προανάκριση, προέκυψε ότι με την παραπάνω μεθοδολογία οι προαναφερόμενοι κατά μόνας ή με διαφορετική κατά περίπτωση σύνθεση και ρόλο, έχουν διαπράξει δύο κλοπές και μία απόπειρα κλοπής οχημάτων σε περιοχή της Αττικής, μια ληστεία σε επιχείρηση, τρεις κλοπές- διαρρήξεις σε οικίες και επιχειρήσεις σε περιοχές των Χανίων, του Ρεθύμνου και της Αττικής, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και διάφορα εμπορεύματα (καπνικά προϊόντα και οινοπνευματώδη ποτά).

Όπως εξακριβώθηκε, το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν, υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, θα  οδηγηθούν αρμοδίως.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News