Κρήτη

Κορωνοϊός - Κρήτη: Αρνητικό και το 3ο τεστ του 87χρονου

Πώς εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας των δύο ασθενών στο νοσοκομείο των Χανίων τα τελευταία 24ώρα

Αρνητικό στον κορωνοϊό, είναι και το τρίτο τεστ στο οποίο υπεβλήθη ο 87χρονος στα Χανιά, ο οποίος, την περασμένη Κυριακή 24 Μαΐου, είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό

Το 17ο κρούσμα του ιού στην Κρήτη παραμένει στην Κλινική "covid 19" του νοσοκομείου Χανίων, απύρετος και σε καλή κατάσταση.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, κ. Γιώργο Μπέα, «το 3ο  τεστ του ηλικιωμένου είναι αρνητικό. Θα ενημερωθεί σχετικά ο ΕΟΔΥ και θα αποφασιστεί αν και πότε ενδεχομένως θα πάρει εξιτήριο ο ασθενής».

Αναφορικά με το 18ο κρούσμα στην Κρήτη,  τον 76χρονο που επίσης νοσηλεύεται στην ειδική μονάδα του νοσοκομείου Χανίων από την περασμένη Δευτέρα, ελήφθη δείγμα για δεύτερο τεστ ενώ σύμφωνα και πάλι με τον διοικητή του νοσοκομείου, βγήκαν αρνητικά όλα τα τεστ που προέρχονταν από δείγματα που ελήφθησαν από τις επαφές του ασθενή.

«Η κλινική του εικόνα είναι καλή και παραμένει για νοσηλεία στο νοσοκομείο μας», πρόσθεσε ο κ. Μπέας.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η Διευθύντρια Πνευμονολογίας και επικεφαλής στην κλινική COVID του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, κ. Αγγελική Δαμιανάκη, με δημόσια τοποθέτησή της, στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook, αναφέρθηκε τόσο στον 87χρονο (17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη), όσο και στον 76χρονο (18ο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη), ξεκαθαρίζοντας το τοπίο και απαντώντας στο «πλήθος των ανακριβών δημοσιευμάτων», όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά της κ. Δαμιανάκη στον 87χρονο, του οποίου το 2ο τεστ βγήκε αρνητικό στον κορωνοϊό, με την ίδια να ξεκαθαρίζει πως «το δείγμα ήταν ψευδώς αρνητικό, είτε λόγω του ότι το υλικό που πήραμε προς εξέταση δεν ήταν ικανοποιητικό, είτε ότι ο ιός είχε κατέβει προς το κατώτερο αναπνευστικό, οπότε δεν φάνηκε στο ρινοφαρυγγικό υλικό , είτε τελικά ο ασθενής είχε πολύ χαμηλό ιικό φορτίο που σημαίνει ότι η νόσος βρίσκεται σε αποδρομή».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια