Κρήτη

Συγκινητική και λιτή τελετή για την Μάχη της Κρήτης στην Αυστραλία

Με αισθήματα ευγνωμοσύνης για τους νεκρούς προγόνους και τον ηρωισμό τους

Σεμνή τελετή μνήμης για τους πεσόντες της Μάχης της Κρήτης στο Αυστραλιανό Ελληνικό Μνημείο της Μελβούρνης και την 79η επέτειο της Μάχης της Κρήτης διοργάνωσαν την Τετάρτη Η Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας & Νέα Ζηλανδίας σε συνεργασία με το Συντονιστικό Συμβούλιο Μνήμης Μάχη της Κρήτης.Λόγω τον περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης δεν μπορούσαν να παραβρεθούν πάνω από 10 άτομα.

Η Πρόεδρος της Κρητικής Νεολαίας Αυστραλίας & Νέα Ζηλανδίας δ. Πολύμνια Νικολακάκη καλωσόρισε τους ολίγους παραβρισκόμενους εξηγώντας τον συμβολισμό της ημέρας ενώ ζήτησε από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Μελβούρνη να απευθύνει ένα σύντομο μήνυμα για την συμβολή της ημέρας.Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο πανοσιολογιότατος  Αρχιμανδρίτης π. Ευμένιος Βασιλόπουλος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος βοηθούμενος από τον Διάκονο π. Γεώργιος Βρυώνης.

Στην συνέχεια κατατέθηκαν τα στέφανα ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης για τους νεκρούς προγόνους που με τον Ηρωισμό και την αυτοθυσία τους άφησαν σαν χρυσή κληρονομία μια Ελλάδα Ελεύθερη. Στέφανα κατέθεσαν: ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Μελβούρνη κ. Δημήτρης Μιχαλόπουλος, Ο Προέδρος της Κριτικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας & Νέα Ζηλανδίας κ. Αντώνης Τσουρδαλακης, Ο Πρόεδρος της Κριτικής Αδελφότητας Μελβουρνης κ. Μιχάλης Χουδαλακης, Ο πρόεδρος της Παγκρητιας Ενωσης Μελβουρνης κ. Γιάννης Νικολακάκης, η Γραμματεας της Συντονιστικής Επιτροπής Μνήμης Μαχης της Κρητης κα. Νατάσα Σπανού, ο πρόεδρος του Αυστραλό Ελληνικού Μνημείου κ. Σταύρος Κυρίτσης και η πρόεδρος της Κριτικής Νεολαίας Αυστραλίας & Νέα Ζηλανδίας δ. Πολύμνια Νικολακάκη.

Στην συνέχεια ο Βετεράνος Σταύρος Κυρίτσης απήγγειλε την Οδή ενώ ακολούθησαν οι εθνικοί ύμνοι της Αυστραλίας και της Ελλάδος.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ  ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

Την Κυριακή 24  Μαΐου και ώρα 11.00πμ τελετή Κατάθεσης Στεφάνων για τους πεσόντες της Μάχης της Κρήτης στο εσωτερικό Ιερό του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη της Μελβούρνης από την Στρατιωτική Φρουρά του Μνημείου ( Shrine Guards ) κεκλισμένων των θυρών αλλά εκ μέρους της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας & Νέα Ζηλανδίας στο εσωτερικό κενοτάφιο του Μνημείου, ενώ θα κυματίζει η Ελληνική σημαία στους κεντρικούς ιστούς. Η ελληνική παροικία της Αυστραλίας  παρακολούθησε την Τελετή για την Μάχη της Κρήτης ζωντανά από το διαδίκτυο και συγκεκριμένα την σελίδα του Μνημείου των Πεσόντων  -  Shrine of Remembrance.

ΠΑΝΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟΣ  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ  ΤΕΧΝΗΣ

Η Κρητική Νεολαία Αυστραλίας και Νέα Ζηλανδίας έχει προγραμματίσει για μια ακόμη φορά ένα παν αυστραλιανό διαγωνισμό τέχνης  για όλη την νεολαία με κύριο θέμα την Μάχη της Κρητης.  Θα δοθούν χρηματικά δώρα σε δυο κατηγορίες (α) κάτω των 12 ετών και (β) άνω των 13 ετών για τον πρώτο, δεύτερο και τρίτο. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 27  Μαΐου στο εμαιλ η να επικοινωνήσουν με την Πρόεδρο της Νεολαίας κα. Πολύμνια Νικολακάκη στο e-mail cretanyouthausnz@gmail.com  η στο τηλέφωνο 0413902875.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2021

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας έχει είδη αρχίσει τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων για  την ΜΕΓΑ επέτειο των 80 χρόνων της Μάχης της Κρήτης κατά το 2021 τόσο  στην Αυστραλία & Νέα Ζηλανδία αλλά και στην Αθήνα και στην Κρήτη.  Οι εκδηλώσεις για την Μάχη της Κρήτης το 2021 στην Αυστραλία θα πραγματοποιηθούν τον μήνα Απρίλιο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση: Όποιος συμπάροικος θελήσει να συμμετέχει στην αποστολή που θα πάει στην Ελλάδα τον Μάιο του 2021 για την 80η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης να επικοινωνήσει  με το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στο e-mail president@cretan.com.au  ή στο τηλέφωνο 0419856736.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια