default-image

Χωρίς ναυαγοσώστες τον Ιούνιο οι παραλίες – «Απροστάτευτοι» οι λουόμενοι

Κρήτη
Χωρίς ναυαγοσώστες τον Ιούνιο οι παραλίες – «Απροστάτευτοι» οι λουόμενοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα μήνα πίσω η ναυαγοσωστική κάλυψη

Τα μάτια τους «14» θα πρέπει να έχουν οι λουόμενοι σε πολυσύχναστες παραλίες της χώρας καθώς θα κολυμπούν χωρίς την επίβλεψη ναυαγοσωστών.

Ναυαγοσωστική πύργοι δεν θα «στηθούν» για τον πρώτο μήνα του φετινού καλοκαιριού και όπως γίνεται σαφές η μετ’ εμποδίων έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου επηρέασε σε μέγιστο βαθμό το ναυαγοσωστικό έργο και της Κρήτης.

Με δεδομένες τις συνθήκες που επικρατούν τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της  πανδημίας του covid- 19, προκαλώντας ντόμινο αλλαγών,  σύμφωνα με πρόσφατο νόμο , η ναυαγοσωστική κάλυψη θα τεθεί σε εφαρμογή  την 1η Ιουλίου, ένα μήνα δηλαδή αργότερα.

Προκηρύξεις για θέσεις ναυαγοσωστών δεν έχουν ανακοινωθεί ενώ υπέθυνοι για την πρόσληψη των ναυαγοσωστών είναι οι ΟΤΑ.

Σε κάθε περίπτωση, όλο αυτό το διάστημα που μεσολαβεί παραλίες  θα στερούνται ναυαγοσωστών και εφιστάται στο μέγιστο η  προσοχή των λουομένων, που συγχρόνως θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης, ώστε να μην υπάρξουν απρόοπτα και το κυριότερο να μην τεθεί σε κίνδυνο καμία ανθρώπινη ζωή.

Ενώ σε όλα τα παραπάνω να προστεθεί και το γεγονός ότι φέτος καθυστέρησε αρκετά και το άνοιγμα των ξενοδοχείων σε όλη την χώρα , τα οποία και διέθεταν ναυαγοσωστική κάλυψη.

Υπενθυμίζεται και με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, πέρυσι καταγράφηκαν οι λιγότεροι πνιγμοί σε παραλίες του νομού Ηρακλείου.

Σε ότι αφορά τέλος στο ναυαγοσωστικό έργο, αυτό αναμένεται να λήξει την τελευταία ημέρα του Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News