Καιρός - Μ. Λέκκας "Από Δευτέρα επιστρέφει το καλοκαίρι"

Κρήτη
Καιρός - Μ. Λέκκας "Από Δευτέρα επιστρέφει το καλοκαίρι"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται θερμή εισβολή από νότια

 «Η ιδιαίτερα ψυχρή αέρια μάζα που βρίσκεται πάνω από την Ελλάδα, ευθύνεται για την αστάθεια του καιρού και τα φαινόμενα των τελευταίων ημερών» εξηγεί στο Ράδιο 98.4 ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, προσθέτοντας ότι αυτού του είδους τα φαινόμενα δεν είναι άγνωστα για την περίοδο της Άνοιξης. 

Εκτιμά ότι σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Ηπειρωτική χώρα αν και στα Βόρεια διαμερίσματα της Κρήτης το διήμερο Τετάρτης και Πέμπτης δεν θα λείψουν κατά τόπους οι βροχές, όπως στην περιοχή της Νεάπολης Λασιθίου όπου σήμερα το πρωί η μπόρα έδωσε 4,5 χιλιοστά νερού.

Από την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται σύμφωνα με τον ίδιο η αλλαγή και οι καλοκαιρινές συνθήκες.

"Από Δευτέρα περιμένουμε μια θερμότερη εισβολή από τα νότια η οποία και  θα μας ευνοήσει να ξεφύγουμε από αυτόν τον πυρήνα αστάθειας που βιώνουμε.

Και πάλι όμως αρκετά νωρίς το πρωί θα επικρατεί ψύχρα ενώ την ημέρα λόγω της ηλιακής ακτινοβολίας θα νιώθουμε πολύ καλά για την εποχή και δεν θα παραπονεθούμε ότι είναι πρόωρο το καλοκαίρι", υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Λέκκας στην Αγγέλα Δουλγεράκη.

 Σημειώνεται ότι το πρωί της Τρίτης 26 Μαΐου  κεραυνός χτύπησε μία 52χρονη γυναίκα στον Πευκιά Σκοπέλου την ώρα που εκτελούσε αγροτικές εργασίες, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της. Το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών "ZEUS" του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr,  μάλιστα, κατέγραψε περίπου 50 κεραυνούς στην ευρύτερη περιοχή της Σκοπέλου. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News