Οι μαύρες πληγές της εστίασης στην Κρήτη

Κρήτη
Οι μαύρες πληγές της εστίασης στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την εστίαση μετά και τις ανακοινώσεις της περασμένης εβδομάδας προκαλεί πολλά ερωτηματικά και έντονες αναταράξεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕ Γιώργο Καββαθά που μίλησε στην εκπομπή ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ της ΚΡΗΤΗ TV «αν εξαιρέσουμε τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 13% για τον καφέ και τα μη αλκοολούχα ποτά, δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την εστίαση, η οποία έχει πληγεί ισχυρότερα λόγω του υποχρεωτικού lockdown σε σχέση με άλλους κλάδους».

Μάλιστα μέσω της ΚΡΗΤΗ TV ο κος Καββαθάς κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε πιο γενναία μέτρα για να σωθούν εκατοντάδες επιχειρήσεις αλλά και θέσεις εργασίας που πλέον έχουν να αντιμετωπίσουν και την εξαιρετικά προβληματική και κυρίως αμφίβολη τουριστική σεζόν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το σύνολο των επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης σε αμιγώς τουριστικές περιοχές παραμένουν κλειστές και είναι στην κυριολεξία στον αέρα η λειτουργία τους. Κατά τον κο Καββαθά, η δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων κινείται στη σωστή κατεύθυνση, πλην όμως, θα πρέπει οι τράπεζες να μειώσουν τις εξασφαλίσεις που ζητούν.

Ο Σήφης Αποστολάκης πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην εστίαση των Χανίων μιλώντας σε απευθείας σύνδεση στην εκπομπή ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ από το βενετσιάνικο λιμάνι των Χανίων τόνισε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αναφερόμενος και σε ένα μεγάλο αριθμό που εργάζεται σε τουριστικές επιχειρήσεις που η λειτουργία τους για το αν και πότε είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Τόνισε ότι η στήριξη της πολιτείας πρέπει να είναι ουσιαστική μιας και όπως είπε τίθεται θέμα ουσιαστικής επιβίωσης. Ενώ ήδη αναφέρθηκε στα πιθανά λουκέτα αλλά και στις ελάχιστες θέσεις εργασίας που θα οδηγήσουμε πολλούς εργαζόμενους στην ανεργία.

Καταπέλτης ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων στην εστίαση Γιώργος Χότζογλου ο οποίος ζήτησε ουσιαστικά μέτρα στήριξης της εστίασης και των εργαζομένων ζητώντας από την κυβέρνηση να παύσει να χαρακτηρίζει εποχικά ανέργους τους εργαζόμενους στον επισιτισμό στηλιτεύοντας με καυστικό τρόπο την ανασφάλιστη εργασία που φαίνεται να ανθεί στο κλάδο κάνοντας λόγο για εργαζόμενους μόνο στα χαρτιά.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News