Κρήτη

Ε. Μπορμπουδάκη: Στις περιοχές χαμηλού κινδύνου η Κρήτη

«Διαθέτει υψηλή προσβασιμότητας σε δομές και μεγάλο δίκτυο πρωτοβάθμιας υγείας»

Στην ζώνη χαμηλού κινδύνου τοποθετείται η Κρήτη, λόγω της προσβασιμότητας των πολιτών στις Μονάδες Υγείας, όπως αναφέρει στο Ράδιο 98.4 η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Ελένη Μπορμπουδάκη τονίζοντας πώς οι δομές υγείας ενισχύονται περαιτέρω με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

Σε διαχωρισμό των περιοχών σε χαμηλού, μεσαίου και υψηλού κινδύνου, ανάλογα με την πρόσβαση σε υποδομές υγείας και εργαστηριακούς έλεγχους, δέσμευση κλινών για COVID-19, εξοπλισμό από υλικά ατομικής προστασίας έως αναπνευστήρες και μοριακούς αναλυτές, και αύξηση των μέσων διακομιδής, προχωρά το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Υγειονομικές δομές, για την ενίσχυση του ΕΣΥ στα νησιά εν όψει του «ανοίγματος» της χώρας στον τουρισμό αυτό το καλοκαίρι.

Έως σήμερα οι νησιωτικές περιοχές μετρούν λίγα περιστατικά, ενώ το βασικό πρόβλημα παραμένει η έλλειψη προσωπικού κυρίως ιατρικού.

Το Υπουργείο ωστόσο ενημερώνει ότι τα νησιά του Αιγαίου έχουν ενισχυθεί με 200 άτομα επικουρικό προσωπικό, του Ιονίου με 70 και η Κρήτη με τουλάχιστον 400 άτομα. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων αφορούν μη ιατρικό προσωπικό, καθώς οι γιατροί δεν δηλώνουν ενδιαφέρον απουσία κινήτρων. Αναφορικά με τον εξοπλισμό, στις κεντρικές αποθήκες του υπουργείου υπάρχει σημαντικό απόθεμα από μέσα ατομικής προστασίας που θα κατευθυνθούν το επόμενο διάστημα στις μονάδες των νησιών.

Αναφορικά με τις επισημάνσεις του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ για τις συγχωνεύσεις κλινικών, Παιδιατρική – παιδοχειρουργική, ήτην αποδυνάμωση άλλων, Καρδιολογική – Νεφρολογική, όπως γιατροί και ασθενείς καταγγέλλουν μιλά για χωροταξικές αλλαγές που σκοπό έχουν να ενισχύσουν τα νέα τμήματα του Κορωνοϊού, προσωρινά και διευκρινίζει: «Θέση μου και θέση του Υπουργείου είναι η ανάπτυξη κι όχι η συρρίκνωση των Δομών.

 
Δ. Βρύσαλης: "Περιορισμένη η πρόσβαση για ραντεβού στα νοσοκομεία" – "Στέλνουν τον κόσμο στους ιδιώτες"

Ανησυχία προκαλεί στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Παιδιατρικής Κλινικής η απόφαση της διοίκησης να συν-νοσηλεύονται στην Παιδιατρική παιδιά με χειρουργικές παθήσεις, λοιμώξεις και άλλα οξέα ή χρόνια νοσήματα και τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Δημητρη Βρύσαλη να λέει ότι η μετεγχειρητική νοσηλεία παιδιών κοντά σε θαλάμους με νοσηλευόμενα παιδιά που έχουν λοιμώξεις και άλλα νοσήματα αυξάνει τους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των χειρουργημένων παιδιών. Επιπλέον όπως τονίζει η νοσηλεία χειρουργημένων παιδιών περιλαμβάνει ιδιαίτερους χειρισμούς και παρεμβάσεις και απαιτεί κατάλληλη εμπειρία εκ μέρους του ελλιπούς νοσηλευτικού προσωπικού και τη συνεχή κάλυψη από ειδικευμένους παιδοχειρουργούς.
Σε ότι αφορά στις αναφορές της Ελένης Μπορμπουδάκη για την προσβασιμότητα των πολιτών στα νοσοκομεία, με παρέμβαση του στο πλαίσιο της Πρωινής Ενημερωτικής Εκπομπής του Ράδιο 98.4 λέει ότι το κλείσιμο ραντεβού δεν είναι εύκολη υπόθεση πια στα νοσοκομεία και πως για απλές αιματολογικές εξετάσεις σε παραπέμπουν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είτε σε Ιδιώτες.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια