Κρήτη

SOS του πρωτογενή τομέα προς την κυβέρνηση

Αόρατοι για την Κυβέρνηση οι παραγωγοί, δηλώνει ο Σταύρος Αραχωβίτης

Καμπανάκι κινδύνου από τους παραγωγούς προς την Πολιτεία, καθώς τα μέτρα στήριξης προς όλες τις παραγωγικές τάξεις δεν αφορούν στο δικό τους χώρο.

Όπως επισημαίνουν μάλιστα μιλώντας στο Ράδιο 98.4 εκπρόσωποι τους, η επιβίωση τους βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

«Αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, αλιείς, περιμένουμε με αγωνία την Πολιτεία να σκύψει το κεφάλι στα μεγάλα ζητήματα που έχουν προκύψει με την πανδημία προσθέτουν.

Μ. Ορφανουδάκης: Θα φθάσει σε μας η ενίσχυση της Πολιτείας;

 Οι τιμές των προϊόντων μας και η διάθεση τους, μάρτυρες των δυσκολιών που βιώνουμε.

Συνάντηση της Δημοτική Αρχής Φαιστού και του Αγροτικού Συλλόγου της περιοχής με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη για την ενίσχυση του εισοδήματος του παραγωγικού κόσμου, την αποζημίωση των παραγωγών που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές, όπως και για τις ζημιές από το χαλάζι του Νοέμβρη.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Μανόλης Ορφανουδάκης μιλώντας στο Ράδιο 98.4 είπε πως ακόμα και τώρα οι απαντήσεις του Μάκη Βορίδη δεν είναι σαφής, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να αναρωτιούνται για το αύριο τους.

Παρουσιάζοντας μάλιστα μία καμπύλη παραγωγής, τιμών και διάθεσης, ανέφερε πως το 2ο δεκαπενθήμερο του Απρίλη ήταν καθοριστικό για την παραγωγή και τα όποια στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την καλή εξαγωγική πορεία των προϊόντων δεν αφορούν στην Κρήτη.

Στις επισημάνσεις του και ο φόβος ότι η εξαγγελία της κυβέρνησης περί βοήθειας με 150 εκατομμύρια ευρώ δεν θα έχει ως αποδέκτες τους ιδίους.

Μ. Καρκαβάτσος:  Χαμένοι οι μικροπαραγωγοί

Την επιφυλακτικότητα των μικροπαραγωγών για την πραγματική ενίσχυση τους από την Πολιτεία, μετέφερε μέσω του Ράδιο 98.4 ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων Μανόλης Καρκαβάτσος.

Χαμένο εισόδημα, παραγωγή στα αζήτητα, ελληνοποιήσεις, εισαγωγές αγροτικών από τρίτες χώρες, πλήγματα της υπάρχουσας παραγωγής από κακές επιλογές – πολιτικές, τα θέματα που επισημαίνει σε όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας.

Σταύρος Αραχωβίτης: Αόρατοι για την Κυβέρνηση οι παραγωγοί

«Ο Πρωθυπουργός δεν έχει καταλάβει την κρισιμότητα της διατροφικής ασφάλειας Ούτε μια λέξη για τους αγρότες και την παραγωγή», λέει ο τομεάρχης Αγροτικού Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, στο Ράδιο 98.4.

«Για άλλη μια φορά, συνεχίζουν να είναι αόρατοι για όλη την Κυβέρνηση της ΝΔ και για τον Πρωθυπουργό. Αν θεωρούν στην Κυβέρνηση, ότι με τις εξαγγελίες των 150 εκατ. ευρώ, που είναι και αυτά αόρατα για τους πραγματικούς παραγωγούς, έχουν ξεμπερδέψει, πλανώνται πλάνην οικτράν. Δεν απειλείται μόνο η επιβίωση χιλιάδων αγροτικών οικογενειών και κάτοικων της υπαίθρου, αλλά και η ίδια η διατροφική ασφάλεια της χώρας» προσθέτει.

«Οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι δεν τρώνε σανό, ούτε κάθονται σε σανό. Είναι σκληρό να συνειδητοποιεί κανείς την αδιαφορία για την τύχη του κόπου του και της επιβίωσής του. Ωστόσο, το να το αντιλαμβάνεται κάποιος, είναι η αρχή για να το ανατρέψει».

Ο πρώην υπουργός στέκεται παράλληλα στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ που εξειδικευμένα παρουσιάζει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας και οι οποίες διαχωρίζονται στους τομείς: Απορρόφησης του συνόλου της Ελληνικής παραγωγής, στήριξης της κτηνοτροφίας και των εργαλείων στήριξης τους από την ΕΕ.


Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια