ΠΑΓΝΗ : Σε 8 άτομα επικεντρώνεται η ιχνηλάτιση στο τμήμα Βηματοδότη

Κρήτη
ΠΑΓΝΗ : Σε 8 άτομα επικεντρώνεται η ιχνηλάτιση στο τμήμα Βηματοδότη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εγρήγορση ο Αιμοδυναμικός Τομέας - καθυσηχαστικοί οι ειδικοί

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr  η ιχνηλάτιση στο τμήμα Βηματοδότη του ΠΑΓΝΗ, μετά την επιβεβαίωση ότι είναι θετικός σε κορωνοϊό, 88χρονος άνδρας που νοσηλεύθηκε σε αυτό,  έχει επικεντρωθεί σε 8 άτομα του νοσηλευτικού και ιατρικού  προσωπικού. Τα τεστ νοσηλευτών και γιατρών θα εξεταστούν στο Ιολογικό Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και αύριο θα είναι γνωστά τα αποτελέσματα. Την ίδια στιγμή έχουν ειδοποιηθεί από τον ΕΟΔΥ και οι 3 ασθενείς που νοσηλεύθηκαν στο ίδιο δωμάτιο με τον 88χρονο. Κανείς όμως από αυτούς μέχρι τώρα δεν έχει εμφανίσει κάποιο σύμπτωμα.

Οι ειδικοί εμφανίζονται καθησυχαστικοί σε σχέση με το 17ο κρούσμα και την πιθανότητα μετάδοσης του ιού σε ευρύτερο κύκλο ανθρώπων( γιατρών – νοσηλευτών – ασθενών) στο ΠΑΓΝΗ.

Ο 88χρονος μπήκε στο τμήμα βηματοδότη πριν 8 ημέρες. Σε αυτό νοσηλεύθηκε για 2 ημέρες. Τα συμπτώματα του εκδηλώθηκαν την 4η μέρα αφότου είχε φύγει από το ΠΑΓΝΗ. Οπότε οι ειδικοί σε αυτό το σημείο κάνουν αναφορά στο «παράθυρο» των 5 ημέρων. Πιο απλά αν κάποιος είχε «κολλήσει» τον ιό, θα είχε ήδη εκδηλώσει τα πρώτα συμπτώματα, κάτι που συμβαίνει κατά κύριο λόγο μέσα στις πρώτες  5 μέρες.

Μέχρι στιγμής συμπτώματα δεν έχουν εμφανίσει ούτε τα μέλη του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού του τμήματος βηματοδότη του ΠΑΓΝΗ, ούτε και κάποιος από τους 3 ασθενείς που νοσηλεύθηκε στο ίδιο δωμάτιο με τον 88χρονο.

Όλοι παραμένουν σε ανοιχτή γραμμή με τον ΕΟΔΥ σε περίπτωση που εμφανίσουν συμπτώματα να ληφθούν τα αντίστοιχα μέτρα.

Το 17ο κρούσμα επιβεβαιώνει ότι ο ιός είναι εδώ. Έχει σίγουρα μειωθεί αλλά δεν έχει εξαφανιστεί.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News