Κρήτη

Έτσι θα αποφύγετε τους "μαϊμού" ασφαλιστές

Συμβουλές από τη διαδικτυακή ομάδα "Ενεργοί ασφαλιστές" μετά τα περιστατικά με απάτες σε βάρος Κρητικών

Μεγάλη κινητοποίηση στους κύκλους των ασφαλιστών, αλλά και από πλευράς ασφαλισμένων, προκάλεσε το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Νέα Κρήτη" για τον ασφαλιστή- “μαϊμού”... που χτυπά στην Κρήτη και με την απάτη που έχει να κάνει με ψεύτικα ασφαλιστήρια οχημάτων.

Με την ευκαιρία αυτή λοιπόν, η διαδικτυακή ομάδα των ασφαλιστών “Ενεργοί Ασφαλιστές”, λαμβάνοντας υπόψη τα περιστατικά “μαϊμού” ασφαλιστών που κατά καιρούς έχουν βγει στη φόρα, κινεί τα νήματα προκειμένου να εκλείψουν τέτοιας μορφής συμβάντα. Την ίδια ώρα, θέλοντας να ενημερώσει τους ιδιοκτήτες Ι.Χ. για το πώς μπορούν να ελέγξουν άμεσα και εύκολα αν το όχημά τους εμφανίζεται ασφαλισμένο, κάνουν γνωστή για μια ακόμη φορά τη βάση δεδομένων του αρμόδιου υπουργείου, η οποία χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων από το κράτος. Έτσι, απλά και με μια επίσκεψη στη διαδικτυακή σελίδα , δηλώνοντας μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους και τον ΑΦΜ τους, μπορούν οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. να διαπιστώσουν αν όλα είναι καλά με την ασφάλεια του οχήματός τους ή, στην αντίθετη περίπτωση, αν διαπιστώσουν πως κάτι δεν πάει καλά, να κινητοποιηθούν.

 «Φοροαπαλλαγές εδώ και τώρα»

 Παράλληλα, η διαδικτυακή ομάδα των ασφαλιστών “Ενεργοί ασφαλιστές με άποψη και χιούμορ” - όπως είναι η πλήρης ονομασία τους - ζητούν επανειλημμένως φοροαπαλλαγές ασφαλίστρων για τις ασφαλίσεις υγείας και κατοικιών. Οι ίδιοι, μάλιστα, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι είναι το μοναδικό ίσως μέτρο για να γίνει επανεκκίνηση της ασφαλιστικής αγοράς.

Ανεξάρτητα όμως από αυτό, τα οφέλη της φοροαπαλλαγής είναι πολλαπλά, όπως λένε, και μάλιστα για όλους.

Όπως εξηγούν, «πρώτον, για τον καταναλωτή είναι πολλά τα οφέλη επειδή θα έχει έναν επιπλέον λόγο να ασφαλίσει την υγεία του, την οικογένειά του και την περιουσία του. Έτσι σε περίπτωση ανάγκης θα έχει άμεση κάλυψη. Όλοι μας έχουμε φρέσκες στη μνήμη μας εικόνες σε δημόσια νοσοκομεία, καθώς και τις εικόνες καταστροφών σε Μάνδρα, Μάτι και αλλού.

Δεύτερον, το όφελος για το κράτος είναι μεγαλύτερο γιατί θα εισπράξει αμέσως 20% φόρο ασφαλίστρων και θα επιστρέψει λόγω φοροαπαλλαγών ένα πολύ μικρότερο ποσοστό την επόμενη χρονιά. Θα έχει όμως συμβάλει στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής συνείδησης της κοινωνίας, της ασφαλιστικής αγοράς και θα πληρώσει πολύ λιγότερα όταν θα έρθουν οι καταστροφές.

Τρίτον, ωφελούνται όλοι οι διαμεσολαβούντες λόγω προμηθειών. Από αυτές βέβαια θα εισπράξει και το κράτος τον σχετικό φόρο μέσω της φορολογίας των εισοδημάτων τους.

Τέταρτον, όφελος θα έχουν και οι ασφαλιστικές εταιρείες λόγω αύξησης του τζίρου τους, άρα και της κερδοφορίας τους. Πάλι από εδώ θα κερδίσει και το κράτος από τη φορολογία τους.

Πέμπτον, οφέλη θα προκύψουν και για τους εργαζόμενους, γιατί όχι μόνο θα παραμείνουν όλοι στις θέσεις τους, αλλά θα προκύψει ανάγκη και για νέες θέσεις εργασίας λόγω αύξησης της δουλειάς και του τζίρου.

Από τη κυβέρνηση απαιτούμε εδώ και τώρα να υλοποιήσει το αίτημα όχι μόνο γιατί είναι δίκαιο, αλλά και γιατί ήταν προεκλογική της δέσμευση».

Επιστολή διαμαρτυρίας

 Τέλος, σε επιστολή διαμαρτυρίας της διαδικτυακής ομάδας των “Ενεργών Ασφαλιστών” προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με κοινοποίηση στον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τους ενημέρωσαν για την ανησυχία των επαγγελματιών στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης, που πλήττονται από την κρίσιμη κατάσταση που διανύει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια