Κρήτη

Λ. Βαμβακάς: «Μειούμενος ο πληθυσμός των κουνουπιών στην Κρήτη»

5.000 τα σημεία που ψεκάζονται σε μήκος 1.000 χιλιομέτρων

Μειούμενος όπως δείχνουν οι έλεγχοι είναι ο πληθυσμός των κουνουπιών στην Κρήτη και με τους ψεκασμούς ακόμα κι από αέρος  με τη χρήση drone σε δύσβατα σημεία , να είναι καθημερινός.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνετε σε περιοχές όπου εστιάζονται και παρατηρούμε να υπάρχουν λιμνάζοντα νερά, σε ρέματα, σε ποτάμια, σε παρόχθιες περιοχές αστικές και ημιαστικές.

 Οι ψεκασμοί βρίσκονται σε εξέλιξη σε μήκος 1.000 χιλιομέτρων, 5.000 σημεία σε όλες τις ενότητες της Κρήτης, 20.000 φρεάτια και θα γίνονται συνεχώς μέχρι και το Δεκέμβριο όπως προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο.

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς μιλώντας στο Ράδιο 98.4 είπε μάλιστα ότι οι έλεγχοι που γίνονται στο πλαίσιο προγράμματος με το ΙΤΕ δείχνουν πως οι πληθυσμοί των κουνουπιών είναι μειούμενοι σημαντικά και πως τα περίφημα κουνούπια «Τίγρης» είναι ελάχιστα.

 Συνέστησε σε όλους μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί αναφορά με εστίες μόλυνσης που μπορεί να αναπτύσσονται στα σπίτια μας, αλλά κι όσους έχουν στους χώρους τους πισίνες με στάσιμα νερά που δεν χρησιμοποιούνται να αδειάσουν, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος δημιουργίας νέων εστιών.

Για όλους όσους ενδιαφέρονται να μάθουν το επιχειρησιακό πρόγραμμα μπορούν μέσω από την ιστοσελίδα της περιφέρειας να πάρουν περισσότερες πληροφορίες, ενώ αν θέλουν να αναφέρουν προβλήματα ή πιθανές εστίες κουνουπιών μπορούν να επικοινωνούν με τους αρμόδιους στα τηλέφωνα: 800 11 24 424 και 2310 67 8910.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια