«Ναι μεν αλλά» από την αγορά στα μέτρα της Κυβέρνησης

Κρήτη
«Ναι μεν αλλά» από την αγορά στα μέτρα της Κυβέρνησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναπάντητα τα ερωτήματα τους για το ποιες οι πρόνοιες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το ιδιωτικό χρέος, τις επιταγές. Στις παραλείψεις των μέτρων που αφήνουν ακάλυπτες επιχειρήσεις κι εργαζόμενους αναφέρονται μιλώντας στο Ράδιο 98.4 οι Πρόεδροι του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου, οι Μανόλης Αλιφιεράκης και Μανόλης Κουμαντάκης, αντίστοιχα.

«Για μέτρα ανακούφισης αλλά όχι σταδιακής επίλυσης των προβλημάτων» μιλά ο Μανόλης Αλιφιεράκης. Επισημαίνει ότι η όποια μέριμνα αφορά στις μεγάλες επιχειρήσεις και στον τουρισμό κι όχι στις μικρομεσαίες ή τις επιχειρήσεις που ναι μεν λειτουργούν σε τουριστικές περιοχές αλλά δεν είναι τουριστικό το αντικείμενό τους. Αναπάντητο  σύμφωνα με τον ίδιο παραμένει και το ερώτημα τι θα γίνει με τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους όπως επίσης και το βραχνά των επιταγών.

 Στην αναγκαιότητα μείωσης του ΦΠΑ στο σύνολο των εμπορευμάτων και υπηρεσιών κι όχι σε μεμονωμένους τομείς αναφέρθηκε ο Μανόλης Κουμαντάκης.  Επισήμανε ότι η στήριξη της εργασίας θα πρέπει να επεκταθεί χρονικά μέχρι το τέλος του 2020 και τέλος είπε πως κυρίαρχο ρόλο στην επιχειρηματικότητα θα παίξει η αναγκαία παρέμβαση της Πολιτείας στο Τραπεζικό Σύστημα. Για το Μανόλη Κουμαντάκη  αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι και το τι θα γίνει με τις επιταγές του τουριστικού τομέα καθώς οι επιπτώσεις είναι τραγικές σε όλη την αγορά.

 Να σημειωθεί ότι με βάσει τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ χάθηκε μισό δισεκατομμύριο ευρώ περίπου μέσα σε μόλις 15 ημέρες, το δεύτερο 15νθήμερο ουσιαστικά του Μαρτίου, από τις επιχειρήσεις που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Μάλιστα, σε αυτό το μισό δισεκατομμύριο ευρώ χαμένου τζίρου δεν περιλαμβάνεται το σύνολο των επιχειρήσεων που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, παρά όσες έχουν υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων και επομένως έχουν στοιχεία σε μηνιαία βάση. Σε αναστολή λειτουργίας τέθηκαν 205.984 επιχειρήσεις.

 Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News