Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Ζητούν επαναπρόσληψη στο 100% - Έτοιμοι για κλιμάκωση κινητοποιήσεων

Κρήτη
Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Ζητούν επαναπρόσληψη στο 100% - Έτοιμοι για κλιμάκωση κινητοποιήσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως απαντούν στις ανακοινώσεις

Σημεία κλειδιά για τους ίδιους, χρόνος ταμείου ανεργίας, περίθαλψη, εκ περιτροπής εργασία. Ζητούν διευκρινήσεις τάχιστα.

Στο ίδιο πλαίσιο διεκδικήσεων επιμένουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι κρίνοντας δια στόματος του Πρόεδρου τους Νίκου Κοκολάκη στο Ηράκλειο πως οι εξαγγελίες Κυριάκου Μητσοτάκη και Χάρη Θεοχάρη καλές ακούγονται αλλά απαιτούν πολλές διευκρινήσεις.   

Ζητούν καταβολή αποζημίωσης στους εργαζόμενους για όσο διάστημα δεν απασχοληθούν από τους εργοδότες τους, επαναπρόσληψη του συνόλου των εργαζομένων ώστε να τους καλύψει η πολιτεία οικονομικά,  κάλυψη της ασφαλιστικής δαπάνης, έκπτωση ενοικίου πρώτης κατοικίας, "πάγωμα" δανειακών οφειλών και τραπεζικών απαιτήσεων, προστασία των θέσεων εργασίας, εξειδίκευση μέτρων υγείας και ασφάλειας της εργασίας στα ξενοδοχεία.

Διαφωνούν με την εκ περιτροπής εργασία η «κερκόπορτα» της οποίας φοβούνται ότι ανοίγει, με το Νίκο Κοκολάκη μιλώντας στο Ράδιο  98.4 να προσθέτει πως η κατάσταση είναι ήδη πολύ σοβαρή για τις οικογένειες των συναδέλφων του, καθώς φθάνουν και τα μπιλιετάκια της διακοπής του Ηλεκτρικού Ρεύματος.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο ξενοδοχοϋπαλληλων ν. Ηρακλείου αναφέρει:

Μετά την δυναμική  συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων του Νομού Ηρακλείου που πραγματοποιήθηκε  στις 20 Μαΐου 2020  και σε συνέχεια των  ανακοινώσεων  της Κυβέρνησης σχετικά με  τα ¨μέτρα στήριξης¨ δυστυχώς διακρίνουμε μεγάλη ασάφεια ως προς τις ανακοινώσεις και θα χρειαστεί να ζητήσουμε  διευκρινίσεις.

Εξακολουθούμε να επιμένουμε στα αιτήματα μας διότι  δεν μας ικανοποιούν  επαρκώς αυτά που ανακοινώθηκαν τουλάχιστον στην αρχή.Η Κυβέρνηση δυστυχώς ανοίγει την κερκόπορτα για την εκ περιτροπής εργασία βαφτίζοντας την ¨Προσωπικό Ασφαλούς Λειτουργίας¨ δημιουργώντας κατά  συνέπεια  μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων πράγμα που μας υποχρεώνει να αντιδράσουμε.

Εξακολουθούμε να πιέζουμε τα συναρμόδια Υπουργεία για τα δίκαια αιτήματα μας επιζητώντας σχετική  Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου όπως έχουμε ξανά αναφέρει και παράλληλα  ερμηνευτικές εγκυκλίους .Σας γνωρίζουμε ότι δεν  υπάρχει εφησυχασμός, παραμένουμε  σε εγρήγορση και έτοιμοι για κλιμάκωση κινητοποιήσεων σε περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο . 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News