Κρήτη

Ξενοδοχεία: Πιθανές ημερομηνίες ανοίγματος - Εν αναμονή των ανακοινώσεων

Οι περισσότεροι όμιλοι αναμένουν τις ανακοινώσεις για να προσμετρήσουν την ζήτηση

Εν αναμονή εξελίξεων και ανακοινώσεων βρίσκονται κάποιες από τις ξενοδοχειακές μονάδες, που περιμένουν από την κυβέρνηση να οριστικοποιήσει τα πρωτόκολλα λειτουργίας για την προστασία από την COVID-19.

Την ίδια ώρα ανοίγουν τις πύλες τους την 1η Ιουνίου τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας. Πολλοί ξενοδόχοι, θα προσμετρήσουν τη ζήτηση ανάλογα με τις ημερομηνίες απελευθέρωσης των ταξιδιών για να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις.

Με την κυβέρνηση έτοιμη να επιτρέψει τη λειτουργία στα εποχικά ξενοδοχεία ακόμα και πριν από την 1η Ιουλίου και τις διεθνείς πτήσεις να ξεκινούν σταδιακά από την ερχόμενη εβδομάδα, με προοπτική την πλήρη απελευθέρωση των ταξιδιών εντός της ζώνης Σένγκεν έως τα τέλη Ιουνίου, εκτιμάται ότι ένα σημαντικό ποσοστό των μονάδων μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων θα μπορεί να εξασφαλίσει κάποια πληρότητα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η Grecotel ανακοίνωσε ήδη την έναρξη λειτουργίας από την 1η έως την 3η Ιουλίου επτά εκ των μεγάλων εποχικών ξενοδοχειακών μονάδων της στην Πελοπόννησο, στη Μύκονο και στην Αττική, από 32 συνολικά, ενώ το επόμενο διάστημα έχει προαναγγείλει ότι θα γνωστοποιήσει και τις ημερομηνίες για τις μονάδες της στην Κέρκυρα, στη Χαλκιδική και στην Κρήτη.

Η ανακοίνωση σχετικά με τις ημερομηνίες ανοίγματος των ξενοδοχείων του ομίλου Sani/Ikos προγραμματίζεται για τις αρχές Ιουνίου και θα εξαρτηθεί από τις αναμενόμενες κυβερνητικές αποφάσεις, τις διακρατικές συμφωνίες της Ελλάδας με τρίτες χώρες αλλά και εντός της Ε.Ε. και τις εξελίξεις σχετικά με τις αεροπορικές συνδέσεις.

Στόχος και αυτού του ομίλου είναι το σταδιακό άνοιγμα των ξενοδοχείων από την 1η Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ, την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους οι καμπάνες στον Αστέρα Βουλιαγμένης, που παραδοσιακά εξυπηρετούνται από τον Αρίωνα, ο οποίος όμως θα ανοίξει αργότερα.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino είναι, κατά πληροφορίες, επίσης ένα από εκείνα που θα ανοίξουν πρώτα. Ο όμιλος Μήτση δηλώνει έτοιμος να ανοίξει κάποια από τα ξενοδοχεία του ανάλογα με τη ζήτηση και τις κρατήσεις που είναι ενεργές αλλά και εκείνες που θα μπαίνουν στα συστήματά του.

Ομοίως ο όμιλος Aldemar δηλώνει πως θα ξεκινήσει με τις μονάδες στην Πελοπόννησο και σταδιακά και στην Κρήτη και ανάλογα με την κατάσταση στην αγορά θα προσθέτει δυναμικότητα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια