ΚΕΘΕΑ Αριάδνη: Φυτεύοντας με αισιοδοξία στον ελαιώνα του προγράμματος

Κρήτη
ΚΕΘΕΑ Αριάδνη: Φυτεύοντας με αισιοδοξία στον ελαιώνα του προγράμματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην συγκυρία του Covid 19  πολλά μέλη του Κέντρου Κοινωνικής Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ βρέθηκαν σε αναγκαστική αναστολή από την εργασία τους.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους: "Αυτό αποτέλεσε μια προσωπική κρίση προερχόμενη από εξωγενείς παράγοντες που ανέτρεψε τα ως τότε δεδομένα τους. Δημιούργησε όμως μια άλλη ευκαιρία και με δική τους πρωτοβουλία και την αρωγή του θεραπευτικού προγράμματος αξιοποιήθηκε ο ελαιώνας του προγράμματος για να φυτευτούν  εποχιακά κηπευτικά, τα οποία καλύπτουν πρωτίστως δικές τους ανάγκες, αλλά θα διατεθούν και σε όποιον χρειάζεται στην κοινωνία του Ηρακλείου.

Έτσι ο χρόνος γεμίζει παραγωγικά και δημιουργικά, αυξάνεται το αίσθημα της ανταποδοτικότητας, της αλληλοβοήθειας και της αλληλεγγύης, υπάρχει επαφή με τη φύση και την πρωτογενή παραγωγή και γεννιούνται νέες ιδέες δραστηριοποίησης.

Ήδη δημιουργούνται σκέψεις να δημιουργηθεί ΚΟΙΝΣΕΠ μέσα από αυτή τη δράση.

Η κρίση έχει δύο πρόσωπα. Το πρόσωπο της δυσκολίας και της ξαφνικής βίαιης αλλαγής και το πρόσωπο της ευκαιρίας και των νέων καταστάσεων που μπορεί να γεννηθούν μέσα από τη νέα συνθήκη. Οι άνθρωποι που είναι σε διαδικασία απεξάρτησης γνωρίζουν πολύ καλά από καταστάσεις κρίσης κι αυτό γιατί μια προσωπική κρίση δημιούργησε  την ευκαιρία για επαφή με τη θεραπεία απεξάρτησης".

Τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ευχαριστούν τις εταιρίες Κοντζεδάκης & Σία και ΠΛΕΚΤΑΜ Α.Ε. για τις πολύτιμες δωρεές τους. Επίσης, τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Καλοκαιρινού για την πολύχρονη παραχώρηση του αγροτεμαχίου στο ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News