default-image

Σύλλογος Γονέων 4ου ΓΕΛ Ηρακλείου: «Οι αίθουσες του σχολείου δεν είναι στούντιο σε reality shows»

Κρήτη
Σύλλογος Γονέων 4ου ΓΕΛ Ηρακλείου: «Οι αίθουσες του σχολείου δεν είναι στούντιο σε reality shows»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πήραν απόφαση για μη χρήση καμερών στις αίθουσες του 4ου Λυκείου

Αντίθετοι στην ζωντανή αναμετάδοση της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσα από αίθουσες διδασκαλίας είναι οι γονείς του 4ου ΓΕΛ Ηρακλείου.

Μέσα από ανακοίνωση του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τονίζουν πώς δεν θα επιτρέψουν να  πραγματοποιηθεί καμιά διαδικασία απευθείας μετάδοσης μαθημάτων από αίθουσες διδασκαλίας του σχολείου του σχολείου τους.

Παράλληλα εξηγούν τους λόγους αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για μία διαδικασία που παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών και καταργεί την ιδιωτικότητα της μαθησιακής διαδικασίας, προσθέτοντας επίσης ότι οι αίθουσες του σχολείου δεν είναι στούντιο σε reality shows με τα παιδιά  να εκτίθενται στη θέαση και πιθανή μαγνητοσκόπηση, ακόμη και αν αφορά μόνο τον ήχο.

Αναλυτικά η απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γ.Ε.Λ. Ηρακλείου

«Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες.

 Στις 8 Μαΐου, το υπουργείο Παιδείας ψήφισε στη Βουλή τροπολογία σχετικά με τη νομοθέτηση της  ζωντανής αναμετάδοσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, παράλληλα με την κατάθεση προς διαβούλευση του πολυνομοσχεδίου για την εκπαίδευση, επαναφέροντας  την τράπεζα θεμάτων, την αύξηση των μαθητών ανά τάξη κ.α.

Σαν σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων αποφασίσαμε να μην επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί καμιά διαδικασία απευθείας μετάδοσης μαθημάτων από αίθουσες διδασκαλίας του σχολείου μας.

Η διαδικασία αυτή, παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών και καταργεί την ιδιωτικότητα της μαθησιακής διαδικασίας. Οι αίθουσες του σχολείου δεν είναι στούντιο σε reality shows με τα παιδιά μας να εκτίθενται στη θέαση και πιθανή μαγνητοσκόπηση, ακόμη και αν αφορά μόνο τον ήχο. Είναι παραβίαση της προσωπικής ζωής και έκφρασης και μπορεί να επιφέρει , αρνητικές αλλοιώσεις στον ψυχισμό τους.

 Σε μια τάξη, τα παιδιά εκφράζονται, εξωτερικεύουν συναισθήματα, αλληλεπιδρούν με τους συμμαθητές τους και με τους καθηγητές τους, δοκιμάζονται μέσα από τα λάθη τους, ψάχνουν τα όριά τους, αμφισβητούν, αποδέχονται , κοινωνικοποιούνται. Δημιουργούν και έτσι εξελίσσονται.

Πάντα όμως μέσα από την ασφάλεια που τους δίνει το περιβάλλον της τάξης ,χωρίς τον φόβο ότι θα εκτεθούν  σε τρίτα μάτια και αυτιά.

Η παιδαγωγική ελευθερία και η παιδαγωγική σχέση ,δεν θα καταστραφεί μέσα από την δική μας ανοχή.

Το παρόν εγκρίθηκε ομόφωνα από όλα τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου μας.

Αλεξάκης Εμμανουήλ

Περδικάκης Ιωάννης

Κατσαμποξάκη Θάλεια

Παπαδάκη Νίκη

Καραβελάκης Δημήτριος

Ιερωνυμάκη Πελαγία

Αντωνακάκης Νικόλαος».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News