Θα «ψηθεί» η Κρήτη και σήμερα - «Βουρ» για τις παραλίες αλλά τηρώντας τους κανόνες

Κρήτη
Θα «ψηθεί» η Κρήτη και σήμερα - «Βουρ» για τις παραλίες αλλά τηρώντας τους κανόνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ζέστη αφόρητη και ο υδράργυρος χτυπά «κόκκινο» στην Κρήτη με τη θερμοκρασία να… σπρώχνει τους πολίτες προς τις παραλίες.

"Καμίνι" η Κρήτη αυτό το Σαββατοκύριακο, με το θερμόμετρο να αγγίζει πολύ υψηλές θερμοκρασίες και τους πολίτες όπως χθες Σάββατο έτσι και σήμερα Κυριακή, να σπεύδουν στη θάλασσα.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης σήμερα στη ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες και θα συμβάλουν στο περιορισμό της ορατότητας ενώ η θερμοκρασία στην Κρήτη θα φθάσει από 16 έως 38 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στα νότια έως 39-40.

Από χθες έκαναν «πρεμιέρα» οι οργανωμένες παραλίες οι οποίες άνοιξαν έπειτα από την εκτίμηση των μετεωρολογικών προβλέψεων που θυμίζουν καλοκαίρι.

Οι ομπρέλες στήθηκαν και οι πολίτες ξάπλωσαν κάτω από αυτές, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Η νέα πραγματικότητα εν μέσω κορωνοϊού είναι διαφορετική από αυτή που είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν στις  οργανωμένες παραλίες.

Η είσοδος ελέγχεται προκειμένου να μην μπαίνει στην παραλία αριθμός μεγαλύτερος του επιτρεπτού και οι ομπρέλες έχουν την απόσταση που προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ.

Μάλιστα, στη Δημοτική Παραλία στον Καρτερό γίνεται και θερμομέτρηση στους λουόμενους προκειμένου αυτή η ανάσα δροσιάς να γίνεται με απόλυτη ασφάλεια.

Με τόσο υψηλές θερμοκρασίες και μία θάλασσα «λάδι», η βουτιά επιβάλλεται, όμως με κανόνες τους οποίους πρέπει να τηρούν και οι πολίτες οι οποίοι θα επισκεφτούν αυτές τις μέρες κάποια οργανωμένη παραλία.

Κάποιοι από τους νέους αυτούς κανόνες οι οποίοι πρέπει να τηρούνται ευλαβικά στις οργανωμένες παραλίες, είναι:

Οι νέοι κανόνες για τις οργανωμένες παραλίες

  • Ελάχιστη απόσταση 1 μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου δύο ομπρελών
  • Μόνο take away από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
  • Ισχυρή σύσταση χρήσης μάσκας από τους εργαζόμενους
  • Απολύμανση για ξαπλώστρες – καρέκλες μετά από κάθε πελάτη
  • Υποχρεωτικά πετσέτα στην ξαπλώστρα με ευθύνη του λουόμενου

Οι λουόμενοι, μέσα από την κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV σχολίασαν τη νέα πραγματικότητα για τις οργανωμένες παραλίες.

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις βγήκαν αληθινές, οι θερμοκρασίες εκτοξεύθηκαν στα ύψη και έτσι αποφασίστηκε να ανοίξουν οι 115 οργανωμένες παραλίες στην Κρήτη προκειμένου οι πολίτες να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα, πάντα όμως με ασφάλεια.

Ο καιρός σήμερα και αύριο

 Θα διατηρηθούν σήμερα και αύριο οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας, καθώς οι εξαιρετικά θερμές αέριες μάζες που έχουν προκαλέσει το παρατεταμένο –και ασυνήθιστο για τέτοια εποχή- κύμα ζέστης των τελευταίων ημερών, θα παραμείνουν πάνω από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα θα φτάσει τους 39 έως 41 βαθμούς στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη. Σταδιακή αποχώρηση των θερμών αέριων μαζών προς τα ανατολικά και βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τρίτη και κυρίως την Τετάρτη.

Στο μεταξύ, ιδανικές για κολύμβηση θα είναι οι συνθήκες στις περισσότερες παραλίες της χώρας αφού οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι/

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News