Τσιόδρας: Ξεκινά η οροεπιδημιολογική μελέτη στην Κρήτη την επόμενη εβδομάδα

Κρήτη
Τσιόδρας: Ξεκινά η οροεπιδημιολογική μελέτη στην Κρήτη την επόμενη εβδομάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την μελέτη είχε πρώτη αποκαλύψει η ΚΡΗΤΗ TV

Την επόμενη εβδομάδα μπαίνει σε εφαρμογή η μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης που είχε αναδείξει η ΚΡΗΤΗ TV και η εκπομπής ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ με τον Γιώργο Σαχίνη, ήδη από τις 10 Απρίλιου. Την σχετική αποκάλυψη είχε κάνει ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας το Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Σουρβίνος.

 Με βάση τα αποτελέσματα θα μπορεί πλέον να διαμορφωθεί μια ξεκάθαρη εικόνα γύρω από το χρονοδιάγραμμα της ανοσίας στην Κρήτη. Οι ομάδες που θα ελεγχθούν είναι ο Γενικός πληθυσμός, όχι όμως ασθενείς και υγειονομικοί , στα ΤΕΠ και σε κλινικές COVID, όπως δήλωσε ο κ. Σουρβίνος. Η οροεπιδημιολογική μελέτη θα γίνει στοχευμένα, λαμβάνοντας περισσότερα από 1.000 δείγματα από τον Γενικό πληθυσμό και τουλάχιστον 200 δείγματα, από τους υγειονομικούς. Και είναι σταθμισμένη σε όλη τη διαστρωμάτωση, σε  όλες τις ηλιακές ομάδες και θα καλύψει γεωγραφικά όλο το νησί.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα με την τοποθέτηση του κ. Σουρβίνου 

Παράλληλα με τη μελέτη στην Κρήτη, μπαίνουν σε εφαρμογή και άλλες τρεις μελέτες

1)Προοπτική πληθυσμιακή μελέτη αντισωμάτων, που θα αναδείξει ποσοστό ασθενών που πέρασαν τον ιό και έχυον αντισώματα

2)Eπιδημιολογική μελέτη σε συνεργασία με το εθνικό κέντρο αιμοδοσίας, θα γόνει έλεγχος δειγμάτων από αιμοδότες και θα προκύψουν στοιχεία για ανοσία

3)Επαναλαμβανόμενη οροεπιδημιολογική μελέτη από εναπομείναντες ορούς

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News