Κρήτη

Κρήτη: «Έφαγαν» πρόστιμα επειδή δεν φορούσαν μάσκες

3 πρόστιμα για μάσκες και μη τήρηση αποστάσεων

Τρεις παραβάσεις καταγράφηκαν την Τετάρτη στην Κρήτη για τη μη χρήση μάσκας ενώ ένας Κρητικός δέχτηκε πρόστιμο για μετακίνηση εκτός νομού του τόπου κατοικίας.Αναλυτικά στη βεβαίωση 18 παραβάσεων για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ την Τετάρτη 13 Μαΐου, σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, οι συγκεκριμένες παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ, σημειώθηκαν στις εξής περιοχές:

8 στο Βόρειο Αιγαίο,

4 στη Δυτική Ελλάδα,

3 στην Κρήτη,

2 στην Αττική και

1 στην Πελοπόννησο.

Σημειώνεται, ότι από την έναρξη του μέτρου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 304 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα.

Παράλληλα, για μετακινήσεις εκτός νομού του τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν 56 παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ, ως εξής:

23 στην Κεντρική Μακεδονία,

13 στην Ήπειρο, 5 στην Αττική,

4 στη Δυτική Ελλάδα,

3 στο Βόρειο Αιγαίο,

2 στη Θεσσαλονίκη,

2 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

 2 στη Θεσσαλία,

1 στη Στερεά Ελλάδα και

1 στην Κρήτη.

Από την έναρξη του μέτρου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί 945 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα. Επίσης, για λειτουργία επιχειρήσεων, παρά τη σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις και συνελήφθησαν ισάριθμα άτομα.

Από την έναρξη του μέτρου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη τη χώρα 616 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 602 άτομα.Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια