Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα νοσοκομεία του Ηρακλείου για τους νοσηλευτές

Κρήτη
Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα νοσοκομεία του Ηρακλείου για τους νοσηλευτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά ποια είναι τα αιτήματα τους

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν τα σωματεία Εργαζομένων στα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου, ΠαΓΝη και Βενιζέλειο,υποστηρίζοντας  την θέση τους  για ένα ενιαίο κλάδο νοσηλευτών.

Πραγματοποίησαν την Πέμπτη 4ωρη στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ , όπου ακολούθησε συνάντηση με την διοικήτρια Λένα Μπορμπουδάκη. 

Όπως αναφέρουν σε σχετικό δελτίο τύπου:

«Σας ενημερώνουμε ότι στη σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων των ΣΥΝΔΕ με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν επετεύχθη καμία απολύτως συμφωνία. Με τρόπο άκρως κυνικό και κάθετο, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας  χωρίς να επιδείξει έστω και τη στοιχειώδη πρόθεση για διαπραγμάτευση εμμένει, για μια ακόμη φορά, στις αρχικές της θέσεις.

Με τρόπο άκρως κυνικό και κάθετο, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας  χωρίς να επιδείξει έστω και τη στοιχειώδη πρόθεση για διαπραγμάτευση εμμένει, για μια ακόμη φορά, στις αρχικές της θέσεις.

Ζήτησε μάλιστα με απειλητικό τρόπο να αποδεχθούμε την ένταξη, στον υπό ίδρυση κλάδο βοηθών νοσηλευτών, των συναδέλφων μας εργαζομένων του ΕΣΥ χωρίς, φυσικά, να συμπεριλάβει τους υπολοίπους συναδέλφους μας που εργάζονται σε διάφορους φορείς του δημοσίου.   

Η απαξιωτική αυτή συμπεριφορά και οι εκ του πονηρού προθέσεις της ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, μας ανησυχούν και ιδιαιτέρως μας προβληματίζουν.

Εμμένουμε πιστοί στις θέσεις μας για ενιαίο νοσηλευτικό κλάδο που θα περιλαμβάνει όλο το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας ανεξαρτήτου εκπαιδευτικής βαθμίδας και φορέα απασχόλησης. 

Προχωρούμε σε περαιτέρω κινητοποιήσεις και ζητούμε τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟ……..

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Τα σωματεία των δύο νοσοκομείων νομού Ηρακλείου ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ και ΠΑΓΝΗ Κήρυξαν στάση εργασίας  και παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ  υποστηρίζοντας  την θέση μας για ένα ενιαίο κλάδο νοσηλευτών. Έχουμε υποχρέωση και ευθύνη να βρισκόμαστε όλοι εκεί. Αύριο Πέμπτη 14 /5/2020 12.00μ.μ.».

Η Ε.Ε.Β συμμετέχει στην 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ τη Πέμπτη 14 Μαΐου 2020 και ώρες από 11:00 π.μ.-15:00 μ.μ., διεκδικώντας τη δημιουργία ενός ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτών.

".ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΗ - 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00 ΕΩΣ 15:00 - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ 7Η ΥΠΕ ΣΤΙΣ 12

Όχι στον διαχωρισμό του Νοσηλευτικού Προσωπικού σε κλάδους

Όχι στον διχασμό και την διαίρεσή του

Το Υπουργείο Υγείας προωθεί διάταξη με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σύστασης δύο κλάδων Νοσηλευτικού Προσωπικού. Ο ένας κλάδος θα περιλαμβάνει τους ΠΕ και ΤΕ Νοσηλευτές και ο δεύτερος κλάδος τους ΔΕ βοηθούς Νοσηλευτές.

Η ψήφιση των ξεχωριστών κλάδων θα διαταράξει τη λειτουργία των Νοσοκομείων εμφανίζοντας έντονα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των συναδέλφων Νοσηλευτών και βοηθών Νοσηλευτών.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να μην προχωρήσει την εν λόγω διάταξη που θα διχάσει το Νοσηλευτικό Προσωπικό χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ συμμετέχει στην 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΪΟΥ από τις 11 πμ έως τις 3 μμ που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε παράσταση διαμαρτυρίας".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News