Μάσκα με… φερμουάρ - Ελληνική πατέντα από ομογενή στην Γερμανία

Κρήτη
Μάσκα με… φερμουάρ - Ελληνική πατέντα από ομογενή στην Γερμανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάλιστα, ο κ. Αλέξης Βαΐου έστειλε μάσκες με φερμουάρ στην Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ευχόμενος να λάβει την έγκριση της.

Έλληνας ομογενής στην Γερμανία έφτιαξε μάσκα με φερμουάρ, με στόχο οι πολίτες να τρώνε και να πίνουν με ασφάλεια σε χώρους εστίασης, το επόμενο χρονικό διάστημα.

Πρόκειται για τον Αλέξη Βαΐου, ιδιοκτήτη εστιατορίου, κοντά στο Αμβούργο ο οποίος μίλησε μέσω skype στην εκπομπή «Καλό Μεσημέρι» με την Ιωάννα Μαλέσκου, έχοντας στο πλευρό του, έναν συνεργάτη του, τον κ. Γιάννη Πανίδη.

Μεγάλη εταιρεία αγόρασε την πατέντα του για την προώθηση εκατομμυρίων μασκών σε αεροπλάνα, σε χώρους εστίασης και όχι μόνο, ενώ τα χρήματα που θα κερδίσει από την καινοτομία αυτή, θα τα διαθέσει, όπως είπε, για τις ανάγκες δημιουργίας δομής στην Ελλάδα, η οποία θα απαλύνει από τους πόνους, ανθρώπους που βρίσκονται μια ανάσα από τον θάνατο.

Ο Αλέξης Βαΐου κατάγεται από το Νεοχώρι Τρικάλων.  Όταν έχασε τον πατέρα του από καρκίνο, έβαλε στόχο ζωής τη δημιουργία της παραπάνω δομής και όπως φαίνεται θα καταφέρει να υλοποιήσει την επιθυμία του.

Όπως ανέφερε στην Ιωάννα Μαλέσκου, εν μέσω της Πανδημίας του κορωνοϊού, πέρασαν διάφορες ιδέες από το μυαλό του προκειμένου τα εστιατόρια να ανοίξουν με ασφάλεια, προσαρμοσμένα στη νέα πραγματικότητα.

Ο ίδιος κατέληξε στη λύση μάσκας με φερμουάρ, της λεγόμενης Zip Mask. 

Μάλιστα, ο κ. Αλέξης Βαΐου έστειλε μάσκες με φερμουάρ στην Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ευχόμενος να λάβει την έγκριση της. 

Το 2015 γνωρίστηκε με την Καγκελάριο , με αφορμή τα δημοσιεύματα εκείνης της εποχής, τα οποία αποκαλούσαν τους Έλληνες «τεμπέληδες».  Το γεγονός αυτό, του προκάλεσε θλίψη, με τον ίδιο να στήνει ένα μεγάλο πανό έξω από το μαγαζί του, καλώντας την κ. Μέρκελ με τη φράση : « Σας καλώ να γνωρίσετε πως είμαστε εμείς οι Έλληνες». 

Τελικά, η συνάντηση με την Καγκελάριο έγινε σε ξενοδοχείο, για λόγους ασφαλείας, με την Καγκελάριο να τον διαβεβαιώνει ότι θα στηρίξει την Ελλάδα, λέγοντας μάλιστα ότι, οι Έλληνες θα δουν φως στο τούνελ. 

Ο κ. Αλέξης Βαΐου την ευχαρίστησε και της έκανε δώρο μια εικόνα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή « Καλό Μεσημέρι»:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News