Κρήτη

Στα πόσα κρούσματα ημερησίως επανέρχεται η καραντίνα

Τι θα καθορίσει την πορεία της επιδημίας στη χώρα

«Τα ορφανά κρούσματα είναι ο δείκτης που θα καθορίσει την πορεία της επιδημίας στην χώρα μας αλλά και την πιθανότητα να επανέλθουμε σε μια κατάσταση περιορισμού που θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ασθενών που πιθανότητα θα μολυνθούν από τον covid 19».

Αυτό τόνισε ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και υγιεινής του εθνικού Καποδιαστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στην εκπομπή «ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ» της ΚΡΗΤΗ TV.

Ο κ. Μαγιορκίνης υπογράμμισε ότι ο αριθμός 50 ορφανών κρουσμάτων για πάνω από δύο μέρες σίγουρα είναι ένα καμπανάκι υψηλού κινδύνου και κάτι τέτοιο θα φανεί την επόμενη εβδομάδα που θα έχουν περάσει πάνω από 15 μέρες από την πρώτη άρση των μέτρων.

Εφόσον υπάρξει αυτή η εξέλιξη θα πρέπει οι ειδικοί να επανεκτιμήσουν την κατάσταση για να μην επιβαρυνθεί απότομα το εθνικό σύστημα υγείας και κυρίως οι μονάδες εντατικής θεραπείας.

Από την πλευρά του ο Καθηγητής και συντονιστής των ΜΕΘ της Κρήτης διευθυντής στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Γεωργόπουλος υποστήριξε ότι θα μπορούσε η Κρήτη στην πιθανότητα ενός δευτέρου κύματος να επιβαρυνθούν οι ΜΕΘ του νησιού.

Ωστόσο όπως τόνισε αν υπάρξουν γρήγορες παρεμβάσεις θα μπορούσαμε επιτυχώς να το αποφύγουμε.

Μάλιστα η περίοδος της καραντίνας έδωσε στην Κρήτη τη δυνατότητα να μπορεί άμεσα να διπλασιάσει στις 80 τις κλίνες στις ΜΕΘ του νησιού μας.

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Κατερίνα Αντωνίου χαρακτηρίζει ως βασική ουσία την τήρηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης αλλά και των κανόνων ατομικής υγιεινής.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια