Κρήτη

Άρση μέτρων: Πότε και ποιοι θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Κρήτη

Το σχέδιο της Κυβέρνησης για τα ταξίδια σε Κρήτη, Ρόδο και Κέρκυρα

Σκέψεις για ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών σε μεγάλα νησιά, όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα, υπάρχουν στην Κυβέρνηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τόνιζε χθες στον ΣΚΑΪ πως υπάρχει ένα ενδεχόμενο να άρει η κυβέρνηση τα μέτρα περιορισμού μετακινήσεων στα μεγάλα νησιά και όσα άλλα νησιά έχουν τις κατάλληλες υποδομές προκειμένου να μπορέσει ο τομέας της Υγείας να ανταπεξέλθει στο ενδεχόμενο κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Μάλιστα, ο κ. Πέτσας αποκάλυψε πως είναι κάτι το οποίο ήδη συζητείται μεταξύ κυβέρνησης και επιστημόνων και πιθανότατα τις επόμενες ημέρες θα δρομολογηθούν εξελίξεις. «Περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα τρία στάδια ανοίγματος των νησιών

Από χθες έχει ξεκινήσει το πρώτο στάδιο ανοίγματος των νησιών με τις μετακινήσεις εργαζομένων και επιχειρηματιών, με το δεύτερο στάδιο να ακολουθεί στις 18 Μαΐου. Όπως έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση, στο δεύτερο στάδιο θα μπορούν να μεταβούν στα νησιά εργαζόμενοι στον χώρο του τουρισμού και τα απαραίτητα συνεργεία, πάντα με βεβαίωση του εργοδότη. Την ίδια ημέρα ισχύει και η άρση απαγόρευσης των μετακινήσεων για την ηπειρωτική χώρα.

Όσον αφορά στο τρίτο στάδιο, αυτό αναμένεται να έρθει στις 25 Μαΐου ή την 1η Ιουνίου, με την ελεύθερη πρόσβαση στα νησιά σε όλους. Ωστόσο, όπως φαίνεται υπάρχουν οι σκέψεις να γίνει αυτό νωρίτερα, τουλάχιστον στα μεγάλα νησιά που διαθέτουν κατάλληλες υποδομές Υγείας.

Με βεβαιώσεις η μετάβαση στα νησιά

Υπενθυμίζεται ότι η μετάβαση στα νησιά σε αυτό το στάδιο, είτε αφορά σε εργοδότη είτε σε εργαζόμενο επιτρέπεται με έγγραφη δήλωση των αυτοαπασχολούμενων και εφόσον πρόκειται για εργαζόμενους με έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη.

Οι βεβαιώσεις θα πρέπει να αναφέρουν τα εξής:

  • Ονοματεπώνυμο εργαζομένου ή αυτοαπασχολούμενου
  • Διεύθυνση
  • Τηλέφωνο
  • ΑΜΚΑ

Ο αριθμός πρωτοκόλλου του πιο πρόσφατου εντύπου που έχει συμπεριληφθεί ο εργαζόμενος και έχει υποβληθεί στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Π.χ., είτε το Ε3 της πρόσληψής του, είτε το Ε4 του συμπληρωματικού πίνακα ωραρίου, είτε το Ε8 των υπερωριών, είτε το Ε9 πρόσληψης ορισμένου χρόνου.

  • Το είδος της επιχείρησης με τον αντίστοιχο ΚΑΔ στον οποίο ανήκει.
  • Το ΑΦΜ της επιχείρησης.
  • Το νησί της εργασίας

Να τονιστεί πως οι εν λόγω βεβαιώσεις αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση έκδοσης του εισιτηρίου και επιβίβασης στο πλοίο. Ο επιβάτης υποχρεούται να τις έχει συνεχώς μαζί του και να τις επιδεικνύει σε κάθε έλεγχο. Κανένας εργαζόμενος δεν θα μπορεί να ταξιδέψει στα νησιά χωρίς τα έγγραφα αυτά.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια