Μ. Συντυχάκης: Η χορήγηση έκτακτου επιδόματος σε εργαζόμενους Δήμων είναι το ελάχιστο για τις υπηρεσίες που προσφέρουν

Κρήτη
Μ. Συντυχάκης: Η χορήγηση έκτακτου επιδόματος σε εργαζόμενους Δήμων είναι το ελάχιστο για τις υπηρεσίες που προσφέρουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίκαιρη ερώτηση κ. Συντιχάκη, για τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης κάλεσε την κυβέρνηση να χορηγήσει έκτακτο επίδομα σε όσους εργάζονται στην Καθαριότητα και στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των δήμων («Βοήθεια στο Σπίτι», κ.λπ.), υπογραμμίζοντας πως είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει.

Όπως είπε ο Μ. Συντυχάκης, η πανδημία ανέδειξε τον αναντικατάστατο ρόλο των εργαζομένων, οι οποίοι έβαλαν και συνεχίζουν να βάζουν πλάτη για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών. Πρόσθεσε πως η καθαριότητα, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι άλλες Κοινωνικές Υπηρεσίες θα έπρεπε να είναι καθολικό δικαίωμα με ευθύνη του κράτους και όχι να εφαρμόζεται η λογική της ανταποδοτικότητας. Επίσης, κατήγγειλε πως η κυβέρνηση, με αφορμή την πανδημία βρήκε την ευκαιρία για να επιταχύνει την ιδιωτικοποίηση κρίσιμων τομέων όπως η Καθαριότητα.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε πως «για δημοσιονομικούς λόγους δεν υπάρχει η δυνατότητα» χορήγησης έκτακτου επιδόματος, όμως, η κυβέρνηση προσφέρει ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο με ιδιαίτερη γενναιοδωρία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News