Κρήτη

Κρήτη: Εξετάζεται η ελεύθερη μετάβαση από τις 18 Μαΐου

Το σενάριο αυτό αφορά 3 μεγάλα νησιά, που διαθέτουν ισχυρές υγειονομικές μονάδες

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εδραιωθεί το χρονοδιάγραμμα για την απελευθέρωση των μετακινήσεων των πολιτών στα νησιά.

Ενώ η γενική απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων να γίνει, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, από την 1η Ιουνίου ή ενδεχομένως και από τις 25 Μαΐου και με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έχει τεθεί επί τάπητος ένα ακόμη σενάριο που περιλαμβάνει την απόφαση να απελευθερωθούν οι μετακινήσεις του γενικού πληθυσμού προς κάποια νησιά από τις 18 Μαΐου, την ημερομηνία δηλαδή που με βάση τον αρχικό σχεδιασμό θα επιτραπούν μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ζητήσει σχετική εισήγηση από την επιτροπή των ειδικών επιστημόνων και αναμένεται να λάβει τις σχετικές απαντήσεις των ειδικών (το πολύ) μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Το συγκεκριμένο σενάριο, σε πρώτη φάση θα αφορά στα μεγάλα νησιά και όχι τα μικρότερα που δεν διαθέτουν ισχυρές υγειονομικές μονάδες.

Μάλιστα, σε σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων από τις 18 Μαΐου έγινε αναφορά σε τρία συγκεκριμένα μεγάλα νησιά: την Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Ρόδο.

Η επιλογή των νησιών αυτών γίνεται, όπως αναφέρθηκε, με γνώμονα το ότι διαθέτουν ανθεκτικές υγειονομικές δομές και θα αρθεί ο περιορισμός στις αεροπορικές μετακινήσεις. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί στο τέλος της εβδομάδας

Πηγή: Έθνος

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια