Startup Greece Week 2020: Ολοκληρώθηκε η δράση στην Κρήτη

Κρήτη
Startup Greece Week 2020: Ολοκληρώθηκε η δράση στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το θέμα της ήταν: «Σε τέλμα εκπαίδευση - πρωτογενής τομέας και τουρισμός. Ποιο πρέπει να είναι το αύριο της επιχειρηματικότητας;»

Ολοκληρώθηκε το πάνελ της πρωτοφανούς στα χρονικά δράσης για την Κρήτη και την Ελλάδα!

Η Ελληνική Εβδομάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Startup Greece Week επέστρεψε για 5η συνεχόμενη χρονιά, αυτή τη φορά 100% online!

Το πάνελ του Ηρακλείου " Ψηφιακός μετασχηματισμός —η ενσωμάτωση ψηφιακής τεχνολογίας και η ανάγκη για αλλαγή τρόπου σκέψης σε όλους τους τομείς των επιχειρήσεων και οργανισμών" που ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο, χαιρέτισαν οι:

Βασίλης Λαμπρινός - Δήμαρχος Ηρακλείου, Παναγιώτης Τσακαλίδης - Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης, Σταύρος Καρτέρης - Πρόεδρος ΟΕΕ ΤΑΚ, Άρης Παπαδογιάννης - CEO του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. και ο Κωνσταντίνος Δέρβος - Πρόεδρος ΔΣ Ίδρυμα Νεολαίας & Δία Βίου Μάθησης, για το χαιρετισμό τους στη δράση.

Το "mindset" panel τοποθετήθηκε καίρια υποδεικνύοντας για το πως οφείλει να εκκινήσει η "Νέα Επιχειρηματικότητα" στον τόπο μας -ασχέτου ηλικίας αλλά με ένα Νέο μοντέλο που θα στηρίζεται στους άξονες Οικονομία της Γνώσης - Συνεργασίες - Δημιουργικότητα όπως τόνισε ο Δημήτρης Τζίγκος. Ο ομιλών -που ζούσε για 15 χρόνια στο Ηράκλειο - εστίασε στις  ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες κατά την υιοθέτηση ψηφιακών λύσεων, δεδομένης της μακρόχρονης πορείας του στον επιχειρηματικό τομέα η οποία εστιάζει αποκλειστικά στην δημιουργία νεοφυών εταιρειών που αναπτύσσουν εξειδικευμένες λύσεις τεχνολογικές λύσεις για διαφορετικές κατηγορίες επιχειρήσεων. Πρότεινε δε και παρότρυνε , πριν από την υιοθέτηση οποιασδήποτε ψηφιακής λύσης - έδωσε χαρακτηριστικό παράδειγμα τα eshops- , κάθε ενδιαφερόμενο  να δαπανήσει χρήματα στην εκπαίδευση και το ψηφιακό marketing.

Ο έτερος του πάνελ Βασίλης Βασιλειάδης – Γεννήθηκε στο Ηράκλειο και είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Διεθνής Ομιλητής, Εκπαιδευτής και Συντονιστής Μεγάλων Ομάδων και τα τελευταία χρόνια, έχει συμμετάσχει σε μια σειρά έργων αιχμής με στόχο να φέρει την κουλτούρα σχεδιασμού υπηρεσιών σε οργανισμούς παγκοσμίως, ίδρυσε το Vivid Vibes το 2017 εστιάζοντας στον σχεδιασμό μετασχηματιστικών και disruptive στρατηγικών, εστίασε στα στοιχεία του mindset και της αλλαγής κουλτούρας που μπορούν να μας βοηθήσουν έτσι ώστε να μετασχηματίσουμε ουσιαστικά τις ζωές των ανθρώπων μέσα από έναν ψηφιακό μετασχηματισμό. Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός δεν αφορά την τεχνολογία, αλλά τον άνθρωπο όπως χαρακτηριστικά τόνισε και έκλεισε με το τώρα που η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή ώστε να  "ταξιδέψει η Ελλάδα παντού στο Εξωτερικό" μέσω πληθώρας εργαλείων στον Τουρισμό Εμπειρίας με ένα στοχευμένο κατάλληλα στην ασφάλεια και το φυσικό πλούτο της χώρας Digital Marketing.

Ο Γρηγόρης Κανακουσάκης από το Dubai εστίασε στο μέλλον του Τουρισμού και των Μεταφορών μέσω του τι ανάγκες οφείλουμε να καλύψουμε στον ‘έξυπνο ταξιδιώτη’ του 2020. Από την Ασφάλεια στην έμπνευση, στο ταξίδι και στην εμπειρία μιλώντας και για τις τεχνολογικές τάσεις στον τουρισμό.  Σε ερώτηση δε για το αν θα βοηθούσε την Κρήτη μια καμπάνια (από την Περιφέρεια Κρήτης ή το Δήμο) ήταν κατηγορηματικός ότι τώρα είναι η ορθότερη στιγμή για μία καμπάνια στοχευμένη στην Υγειονομική Ασφάλεια στο Νησί.

Ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Σισαμάκης ανέλυσε τις δράσεις γύρω από τον ψηφιακό μετασχηματισμό στο Δήμο Ηρακλείου στο σύνολο των υπηρεσιών της ‘Έξυπνης Πόλης’ καθώς και στις αναβαθμισμένες υπηρεσίες του Κέντρου Δομημένου Δημοκρατικού Διαλόγου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Δημοσκόπιο». 

Η δράση στην Κρήτη ολοκληρώθηκε την Κυριακή με το πάνελ της Πόλης του Ρεθύμνου με ομιλητές τους: Φώτη Σούσαλης Γ. Δευθυντής Terra Creta ΑΒΕΕ , Κωνσταντίνο Μανασάκη, Επίκουρος Καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης, Νικόλας Μωραϊτάκη, Information & Communication Manager Europe Direct Crete και Βασίλης Αποστολόπουλο, Co-Founder BibeCoffee. Συντονίζει ο Παντελής Σπυριδάκης, Ράδιο Μεγαλόνησος 89.8

Τη δράση στην Κρήτη χαιρέτισε με μήνυμα του και ο Περιφεριάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης:

Είχαν προηγηθεί τα πάνελς των Ιωαννίνων και της Τρίπολης ενώ την Κυριακή πραγματοποιήθηκε το CEO & CCOs panel με συμμετέχοντες τον Στηβ Βρανάκης CCO της Ελληνικής Κυβέρνησης, τον Γιάννη Παράσχη  CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και μέλος του Παγκόσμιου Διοικητικού Συμβουλίου των Διεθνών Συμβουλίων Αερολιμένων (ACI) και του Συμβουλίου του ACI EUROPE και τον Γιάννης Παπαχρήστου , Γενικό Διευθυντή Ελλάδας – Κύπρου της Coca-Cola Τρία Έψιλον και μέλος στο Advisory Board του CEO Clubs Greece.  

Φωτογραφίες από το πάνελ στα Χανιά:

Η συνολική εβδομαδιαία δράση θα κλείσει με τους νικητές του διαγωνισμού StartUps και ένα πρωτόγνωρο διαδικτυακό πάρτι, υπό τη διοργάνωση το Youth Entrepreneurship Club που φέρνει σε πέρας υπερπαραγωγές virtual 100% καλύπτοντας, 1, 50 μήνα τώρα, pre events, city sessions, industry specific sessions & workshops, platforms & social media content κλπ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News