Επί τάπητος τα προβλήματα του επισιτισμού λόγω πανδημίας - Σύσκεψη στη Περιφέρεια Κρήτης

Κρήτη
Επί τάπητος τα προβλήματα του επισιτισμού λόγω πανδημίας - Σύσκεψη στη Περιφέρεια Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα πρέπει να πιεστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να δοθούν επιδοτήσεις στους πληττόμενους κλάδους και όχι να υπάρχει δανεισμός, όπως επίσης να στηριχθεί η εργασία μέσω της επιδοτούμενης εργασίας το επόμενο διάστημα

Τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στον κλάδο του επισιτισμού o κορωνοϊός, εξετάστηκαν σήμερα σε σύσκεψη στη Περιφέρεια με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας-Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρου Βαμβακά, της Προέδρου ΣΕΕΔΝΗ (Σύνδεσμος επαγγελματικών και επισιτισμού-διασκέδασης ν. Ηρακλείου)   Μαρίας Αντωνακάκη –Χαλβατζή,  του A΄Αντιπροέδρου Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλη Φραγκάκη,  του Προέδρου της ΟΕΒΕΝΗ  Χαράλαμπου Λεκάκη,  του Προέδρου εργαζομένων εστίασης Μιχάλη Ριζικιανάκη, του Αντιπροέδρου  Ένωσης Ηρακλείου Μύρωνα Χιλετζάκη, του Προέδρου ΕΚΗ  Στέλιου Βοργιά, του Προέδρου της οργάνωσης αμπελουργών-ελαιοπαραγωγών Κρήτης Πρίαμου Ιερωνυμάκη, του Προέδρου Συνδέσμου καφεπωλών ν. Ηρακλείου Αντώνη Χελιδώνη και του επιχειρηματία μαζικής εστίασης Νώντα Λαμπρινού.

Όπως τονίστηκε στη σύσκεψη τόσο από τον Περιφερειάρχη Κρήτης όσο και τους συμμετέχοντες, θα πρέπει να πιεστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να δοθούν επιδοτήσεις στους πληττόμενους κλάδους και όχι να υπάρχει δανεισμός,  όπως επίσης να στηριχθεί η εργασία μέσω της επιδοτούμενης εργασίας το επόμενο διάστημα. Παράλληλα τόνισε ο Σταύρος Αρναουτάκης, ότι, η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται καθημερινά σε επαφή με τα αρμόδια Υπουργεία, φορείς του Τουρισμού, αλλά και τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε., προκειμένου οι συνέπειες της επιδημίας σε κοινωνικό-οικονομικό επίπεδο να είναι το δυνατόν ολιγότερες για τους εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Λάμπρος Βαμβακάς ανέφερε, ότι, στη σημερινή σύσκεψη στην Περιφέρεια με τους παραγωγικούς φορείς,  ακούστηκαν όλες οι απόψεις, και αυτό που μπορούμε να πούμε είναι, ότι, σε συνεργασία με όλους τους παραγωγικούς φορείς, τους εργαζόμενους, την Κυβέρνηση, και τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε., πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες αυτές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η Περιφέρεια Κρήτης μέσω των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας συμμετέχει ενεργά διασφαλίζοντας πέρα όλων των άλλων τομέων τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας εργαζομένων, καταναλωτών και αγαθών στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος ΣΕΕΔΝΗ  Μαρία Αντωνακάκη Χαλβατζή δήλωσε, ότι, «συζητήθηκαν τα θέματα που έχουν να κάνουν με το πώς θα βοηθήσουμε και θα στηρίξουμε ο ένας τον άλλο στο θέμα της επιβίωσης του κλάδου κυρίως, γιατί όλα έχουν άμεση σχέση και επηρεάζονται. Ενημερώσαμε τον Περιφερειάρχη και τον κ. Βαμβακά, ανταλλάξαμε απόψεις για το πώς μπορούμε να επανεκινήσουμε σε υγιή βάση τις επιχειρήσεις μας χωρίς να έχουμε προβλήματα και να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας. Στόχος μας είναι να καλύψουμε το επόμενο διάστημα όλες τις υποχρεώσεις όταν ανοίξουμε».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News