16ο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη: Κανένα θετικό τεστ στην ιχνηλάτιση

Κρήτη
16ο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη: Κανένα θετικό τεστ στην ιχνηλάτιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε η ιχνηλάτιση των επαφών του 61χρονου Ηρακλειώτη

Έκδηλη είναι η ανησυχία στην Κρήτη και ειδικότερα στο Ηράκλειο, σχετικά με το νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε την Τετάρτη.

Πρόκειται για έναν άνδρα από το Ηράκλειο, ηλικίας 61 ετών, ο οποίος την Κυριακή εκδήλωσε τα πρώτα συμπτώματα, την Τρίτη ανέβασε πυρετό, την επόμενη μέρα (Τετάρτη) ένιωσε δύσπνοια και απευθύνθηκε στα ΤΕΠ όπου και ελήφθη δείγμα, το οποίο βρέθηκε θετικό.

Τα συμπτώματα που εμφανίζει ο Ηρακλειώτης είναι εμπύρετη αναπνευστική λοίμωξη, ωστόσο – μέχρι στιγμής – παραμένει στο σπίτι του, προκειμένου να αναρρώσει και δε νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο αναφοράς του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 61χρονος δε φαίνεται να είχε ταξιδέψει και έτσι, δεν έχει εντοπιστεί ακόμη, η «εστία μετάδοσης».

Ξεκίνησε η ιχνηλάτιση

Πάντως, ήδη ο ΕΟΔΥ έχει ξεκινήσει έναν «αγώνα δρόμου», προκειμένου να ιχνηλατίσει τις επαφές του 61χρονου.

Σύμφωνα με το Διευθυντή της Πνευμονολογικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, κ. Νίκο Τζανάκη, ο οποίος μίλησε το βράδυ της Πέμπτης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, «Η ιχνηλάτιση αφορά, περίπου, 15 ημέρες, από τη στιγμή της εμφάνισης των συμπτωμάτων, αλλά μπορεί να επεκταθεί και πιο πίσω. Συνήθως οι 7 ημέρες πριν την εκδήλωση των συμπτωμάτων είναι αρκετές ώστε να ανιχνευθεί το 95% των πιθανών επαφών του».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι επαφές του 61χρονου θα ταξινομηθούν σε βαθμούς επικινδυνότητας (στενές ή μη στενές) και έπειτα μπουν σε καραντίνα, ενώ οι πιο στενές επαφές θα πρέπει να κάνουν άμεσα τεστ για κορωνοϊό».

Κανένας θετικός, μέχρι στιγμής

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του neakriti.gr, από τις επαφές του 61χρονου, που έχουν ήδη (μέχρι το πρωί της Παρασκευής), υποβληθεί σε τεστ για κορωνοϊό, δεν έχει προκύψει κανένα θετικό κρούσμα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News