Ο καιρός στην Κρήτη: Έρχεται «θερμή εισβολή» από την Αφρική - Στους 35°C η θερμοκρασία

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Έρχεται «θερμή εισβολή» από την Αφρική - Στους 35°C η θερμοκρασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κρήτη θα είναι από τις πρώτες περιοχές της Ελλάδας που θα επηρεαστεί από το «κύμα» ζέστης

Προ των πυλών είναι η πρώτη «θερμή εισβολή» του καλοκαιριού, η οποία θα φτάσει στη χώρα μας από την Αφρική με…  αφετηρία την Κρήτη!

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο, από την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται η «πρώτη αξιόλογη -για την εποχή- θερμή εισβολή».

Όπως γράφει ο ίδιος σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Facebook, «Μετά το ψυχρό μέτωπο που μας επηρέασε και που συντέλεσε στο να υποχωρήσει αρκετά ο υδράργυρος αλλά και να σημειωθούν αρκετές τοπικές βροχές, φαίνεται ότι σταδιακά όλα θα αλλάξουν. Τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα γίνουν μεγαλύτερα, η θερμοκρασία θα ανέβει και θα εναρμονιστούμε με καθαρά ανοιξιάτικες (για να μην πω καλοκαιρινές) καιρικές συνθήκες.»

Από τη Δευτέρα η άνοδος της θερμοκρασίας

Από την προσεχή Δευτέρα, 11 Μαΐου, λοιπόν και ιδιαίτερα από την ερχόμενη Τρίτη, στην Ελλάδα αναμένονται θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική οι οποίες, θα επηρεάσουν μεγάλο τμήμα της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου, της νότιας Ιταλίας, της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου.

«Οι μέγιστες θερμοκρασίες στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής Ελλάδας θα αγγίξουν τους 34-35°C.

Σε πολύ τοπικό όμως επίπεδο, υπάρχει το ενδεχόμενο να σημειωθούν ακόμη μεγαλύτερες θερμοκρασίες», τονίζει ο μετεωρολόγος.

Αναφορικά με το διάστημα του… προώρου καλοκαιριού, ο κ. Καλλιάνος ξεκαθαρίζει ότι «μπορεί να είναι 1-2 ή το πολύ 3 ημέρες, μπορεί όμως και παραπάνω. Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες που θα πλησιάζουμε προς το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας».

«Μπορεί όλα τα προγνωστικά στοιχεία να συγκλίνουν στο γεγονός ότι θα έρθει ζέστη από την επόμενη εβδομάδα, πάντα όμως οφείλουμε να κρατάμε μικρό καλάθι διότι τα επόμενα τρεξίματα των μοντέλων μπορεί να παρουσιαστούν κάπως διαφορετικά. Ωστόσο, η πιθανότητα να συμβεί αυτό που σας παρουσίασα παραπάνω, θεωρείται αρκετά υψηλή!», καταλήγει ο μετεωρολόγος.

Διαβάστε ΕΔΩ την αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό στην Κρήτη και την Ελλάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News