Η επόμενη μέρα στα φαρμακεία – Πλέξιγκλας, μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις

Κρήτη
Η επόμενη μέρα στα φαρμακεία – Πλέξιγκλας, μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αυστηρά μέτρα προστασίας η λειτουργία τους.

Το απαραίτητο πλέον πλεξιγκλάς έχει τοποθετηθεί στα κάουντερ των φαρμακείων ενώ οι  εργαζόμενοι χρησιμοποιούν προστατευτική μάσκα, συστήνοντας και τους ασθενείς να κάνουν το ίδιο κατά την προσέλευσή τους.

Πλεξιγκλάς, αποστάσεις, μάσκες και αντισηπτικά. Τα φαρμακεία μετά την περίοδο της καραντίνας συνεχίζουν την λειτουργία τους, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Οι πολίτες δεν είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν μάσκα κατά την προσέλευσή τους στο φαρμακείο, ωστόσο οι φαρμακοποιοί συνιστούν σε όλους να τη φορούν.

«Τα μέτρα συνίστανται σε 2-3 πολύ απλά πράγματα. Πρέπει να μπαίνουν στο φαρμακείο, μετρημένοι, ποτέ δεν μπαίνουν 2-3 μαζί αλλά ένας ένας θα εξυπηρετείται στο πάγκο του φαρμακείου και από εκεί και πέρα ο επόμενος πελάτης παραμένει υποχρεωτικά στην πόρτα ή αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα τουλάχιστον να τηρούμε τα δύο μέτρα απόσταση, που είναι υποχρεωτικό.

Εμείς στα φαρμακεία χρησιμοποιούμε μάσκες εδώ και ενάμιση μήνα, για ευνόητους λόγους, για προστασία δική μας και η δική μας η σύσταση χωρίς να σημαίνει ότι είναι άκρως υποχρεωτικό είναι και οι ασθενείς και οι πελάτες να φοράνε μάσκα, ειδικά αν έχουν μεταδοτικά νοσήματα , αν φταρνίζονται, αν βήχουν», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ΚΡΗΤΗ TV o πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ηρακλείου,  κ. Αριστοτέλης Σκουντάκης.

 Η τήρηση των μέτρων είναι απαραίτητη ωστόσο η σωστή χρήση της μάσκας είναι ζητούμενο για την αποτελεσματικότητά τους.

«Λίγο προσοχή θέλει στη σωστή εφαρμογή. Όλοι πρέπει να μπούμε σε μία καινούρια αντίληψη και συμπεριφορά», προσθέτει ο κ. Σκουντάκης.

 Ενώ υπάρχει επάρκεια σε μάσκες και αντισηπτικά, οι φαρμακοποιοί εφαρμόζουν ένα άτυπο πλαφόν στη διάθεσή τους, ενώ την ίδια ώρα οι καταναλωτές έχουν πλέον σταματήσει να προμηθεύονται φάρμακα και σκευάσματα υπό το φόβο της πανδημίας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News