ΔΕΗ: «Ανοίγουμε από Δευτέρα αλλά μην έρθετε όλοι μαζί στα ταμεία μας»

Κρήτη
ΔΕΗ: «Ανοίγουμε από Δευτέρα αλλά μην έρθετε όλοι μαζί στα ταμεία μας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επιστροφή στην κανονικότητα για τη ΔΕΗ που ανοίγει ξανά τα ταμεία της

Όπως έλεγε χθες στην εφημερίδα  “Νέα Κρήτη” υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΗ στην Κρήτη, «δε θα πρέπει να τρέξουμε όλοι τη Δευτέρα ή την Τρίτη προκειμένου να τακτοποιήσουμε τις εκκρεμότητες των δύο μηνών, γιατί αυτό θα είναι πρακτικά αδύνατο. Ας έρχονται από τις πρώτες μέρες μόνο όσοι αντιμετωπίζουν σοβαρές ανάγκες και πρέπει να προλάβουν. Ο υπόλοιπος κόσμος ας έρχεται σταδιακά...»

Από την ερχόμενη Δευτέρα η ΔΕΗ θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες της στους πελάτες της στην Κρήτη και σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ ταυτόχρονα "τρέχουν" διάφορες ρυθμίσεις οφειλών, με την τελευταία ρύθμιση να έχει σχέση με την κρίση του κορωνοϊού, για όλους όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη δουλειά τους και δεν μπορούν να είναι συνεπείς.

Και βέβαια, υπάρχουν και οι ρυθμίσεις που είχαν τεθεί σε ισχύ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους καταναλωτές με συσσωρευμένα χρέη.

Συγκεκριμένα, όπως έλεγε χθες στη "Νέα Κρήτη" υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΗ στην Κρήτη, «από τη Δευτέρα θα ανοίξουν τα ταμεία. Και θα γίνει η αρχή ώστε σταδιακά να αποκατασταθεί η λειτουργία της Επιχείρησης. Δε θα πρέπει λοιπόν να τρέξουμε όλοι τη Δευτέρα ή την Τρίτη προκειμένου να τακτοποιήσουμε τις εκκρεμότητες των δύο μηνών, γιατί αυτό θα είναι πρακτικά αδύνατο. Ας έρχονται από τις πρώτες μέρες μόνο όσοι αντιμετωπίζουν σοβαρές ανάγκες και πρέπει να προλάβουν. Ο υπόλοιπος κόσμος ας έρχεται σταδιακά...».

Βέβαια από τώρα γίνεται σαφές ότι οι άνθρωποι που θα αρχίσουν να προσέρχονται στα ταμεία της ΔΕΗ από την ερχόμενη Δευτέρα δεν θα πρέπει να περιμένουν ότι ο δρόμος θα είναι "στρωμένος με ροδοπέταλα". Σίγουρα θα χρειαστεί να σταματήσουν στις ουρές και θα ταλαιπωρηθούν μέχρι να αρχίσει η ομαλοποίηση της κατάστασης. Όπως ξεκαθαρίζουν προς την εφημερίδα μας οι άνθρωποι της ΔΕΗ, «υπάρχουν τα μέτρα ασφαλείας και αυτό δε θα πρέπει να το ξεχνάμε.

Οι πολίτες θα μπαίνουν στους χώρους των εγκαταστάσεών μας δύο-δύο ή και τέσσερις-τέσσερις, ανάλογα με το πόσους μπορούμε να εξυπηρετήσουμε. Και ενώ η Πολιτεία έχει ανακοινώσει ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες μόνο στα μέσα μεταφοράς, καλό θα είναι να τηρείται από το κοινό και κατά τις συναλλαγές με τη ΔΕΗ. Το σίγουρο είναι βέβαια ότι οι μάσκες είναι υποχρεωτικές για τους ίδιους τους εργαζόμενους της ΔΕΗ. Οι πελάτες λοιπόν θα είναι σκόπιμο να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας. Και αν υπάρχει ένα πρόβλημα μπορεί ο πολίτης να επικοινωνεί με το 11770...».

Χρέη: Οι ρυθμίσεις και οι διευκολύνσεις

Με τον ίδιο πενταψήφιο θα μπορεί να επικοινωνεί κάθε ενδιαφερόμενος και για την παροχή βοήθειας όπως μια ρύθμιση πληρωμών του λογαριασμού ρεύματος. Σύμφωνα με όσα μας ανέφεραν μέσα από τη ΔΕΗ χθες, «μπορεί ο οφειλέτης ακολουθώντας τις οδηγίες που θα του δώσουν από το 11770 να καταβάλει ένα ποσοστό 20-30% του συνολικού ποσού πληρωμής του λογαριασμού του ρεύματος, ενώ θα μπορεί να κάνει τη σχετική πληρωμή είτε σε λογαριασμό στην τράπεζα, είτε μέσω του ηλεκτρονικού του υπολογιστή. Δηλαδή, να μπει σε μια πλατφόρμα που θα του πουν από το 11770 και να πληρώσει από την πιστωτική του κάρτα το ποσοστό της πρώτης δόσης, μπαίνοντας στη συγκεκριμένη ρύθμιση...».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και διαβεβαιώσεις, ο κάθε πολίτης θα μπορεί να πληρώσει από το σπίτι του μέσω του υπολογιστή του, πιστώνοντας την κάρτα του με το αντίστοιχο ποσό, μέσα από πολύ εύκολες και απλές διαδικασίες. Αλλά και πέρα από τη ρύθμιση, γενικότερα πλέον μπορεί να πληρώσει τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος από το σπίτι του, αρκεί να έχει υπολογιστή και φυσικά πιστωτική κάρτα.

Για να βρουν τον τρόπο δεν έχουν παρά να γκουγκλάρουν "ΔΕΗ, πληρωμή λογαριασμού" και στη συνέχεια θα τους καθοδηγήσει η ΔΕΗ μέσα από το σύστημα για τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να πληρώσουν, συμπληρώνοντας και το αντίστοιχο ποσό που θα τους αφαιρεθεί από τον λογαριασμό τους μέσω της κάρτας τους.

Στο μεταξύ, είναι σε εξέλιξη και η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που πάγια ισχύει για τις συσσωρευμένες οφειλές. Ο κόσμος θα πρέπει, τέλος, να γνωρίζει ότι, από τη στιγμή που θα λήξουν δύο λογαριασμοί και δε θα έχουν πληρωθεί, τότε αυτομάτως κινούνται διαδικασίες για τη διακοπή του ρεύματος στα σπίτια τους.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News