Καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αύριο στην Κρήτη - Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση

Κρήτη
Καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αύριο στην Κρήτη - Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άστατος ο καιρός στη Μεγαλόνησο από τις απογευματινές ώρες - Βροχές, σποραδικές καταιγίδες και δυνατοί άνεμοι τα κύρια χαρακτηριστικά του

Πρόσκαιρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά, νότια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται αύριο, ενώ βελτιωμένος θα είναι καιρός στα υπόλοιπα τμήματα. Ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο και στο Βόρειο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, λίγες νεφώσεις αυξημένες στα κεντρικά και νότια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν ισχυρές στην Πελοπόννησο περιμένουμε την Πέμπτη 7 Μαΐου 2020.

Τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν, σύμφωνα με το meteo.gr και μετά το απόγευμα θα επηρεάσουν πρόσκαιρα και την Κρήτη, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα κεντρικά τμήματα.

Στην Κρήτη

Ειδικότερα στην Κρήτη σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπονται νεφώσεις και τοπικές βροχές, ενώ θα σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην Κρήτη οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα βόρειοι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 16 βαθμούς), 14 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 14 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 15 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 15 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στη θάλασσα Κυθήρων σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Στην Αττική

Αρχικά νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια και γρήγορη βελτίωση στη συνέχεια περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.

Στη Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ.

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Ηρακλείου

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ανακοινώνει, ότι σύμφωνα με δελτίο πρόγνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα επικρατήσουν την Πέμτπη 7 Μαΐου (Ε.Μ.Υ./Ε.Μ.Κ. 07-05-2020/13:00) τα κάτωθι φαινόμενα:

Σε Κρήτη και Κυκλάδες, προβλέπονται νεφώσεις και τοπικές βροχές, ενώ θα σημειωθούν αι μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στις Κυκλάδες και από το απόγευμα στην Κρήτη. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Κυκλάδες βόρειοι 4 με 6 Μποφόρ. Στην Κρήτη αρχικά δυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα βόρειοι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

  • Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.
  • Ορμούντα επαγγελματικά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίηση κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου καιρικών φαινομένων.
  • Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.
  • Τέλος γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News