ΠΕΔ Κρήτης: Διεκδικεί επίλυση σε προβλήματα που απασχολούν τους ΟΤΑ

Κρήτη
ΠΕΔ Κρήτης: Διεκδικεί επίλυση σε προβλήματα που απασχολούν τους ΟΤΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΚΕΔΕ

Ζητήματα που απασχολούν τους ΟΤΑ, και ιδιαίτερα της Κρήτης, και που η ΠΕΔ διεκδικεί την επίλυσή τους από τους αρμόδιους φορείς με την κατάθεση συγκεκριμένων και ολοκληρωμένων προτάσεων, τέθηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ Κρήτης.

Ειδικότερα, συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔ Κρήτης με τη συμμετοχή των μελών της κ.κ  Γ. Κουράκη, Γ. Μαρινάκη, Μ. Κοκοσάλη, Γ. Μαλανδράκη και Ν. Κοκκίνη. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης και είχε προσκληθεί και συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δ. Παπαστεργίου.

Άμεση Οικονομική Ενίσχυση Δήμων και ΔΕΥΑ

Η διοίκηση της ΠΕΔ Κρήτης επεσήμανε στον κ. Παπαστεργίου το κρίσιμο ζήτημα της άμεσης οικονομικής ενίσχυσης και αναπλήρωσης εσόδων των ΟΤΑ λόγω και των μέτρων που λαμβάνουν οι Δήμοι για ενίσχυση των πολιτών και των επιχειρήσεων που πλήττονται από την εξέλιξη της πανδημίας.

Αναδείχθηκε από όλους η αναγκαιότητα στήριξης των ΔΕΥΑ των οποίων τα οικονομικά πλήττονται σε μεγάλο βαθμό, με υπαρκτό πλέον τον κίνδυνο βιωσιμότητάς τους.

Προτάθηκε να  παρέμβει η ΚΕΔΕ προκειμένου να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα δεδομένων όπου θα καταγράφονται οι απώλειες εσόδων των ΟΤΑ προκειμένου  βάσει αυτής της καταγραφής και με μια δίκαιη κατανομή να ενισχυθούν οι Δήμοι της χώρας.

Επίσης συζητήθηκαν τα θέματα που έχουν τεθεί από την ΠΕΔ Κρήτης και έχουν να κάνουν με την παραχώρηση χρήσης του αιγιαλού προς τους Δήμους αλλά και τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών.

Εκτενή αναφορά έγινε για  την πορεία της προκήρυξης για πρόσληψη τακτικού προσωπικού στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, το πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ, ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προετοιμασία για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων καθώς και διάφορα άλλα θέματα όπως η αδειοδότηση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων και κτιρίων κ.ά.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΠΕΔ κ. Γ. Κουράκη για την πρόσκληση αλλά και τη συνεργασία και  συνεισφορά της ΠΕΔ Κρήτης στο διάλογο που διεξάγεται με τους φορείς της κεντρικής διοίκησης.

Ενημέρωσε δε αναλυτικά τα μέλη της ΕΕ για τις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες της ΚΕΔΕ για την επίλυση κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν τους ΟΤΑ της χώρας.

Συμφωνήθηκε μετά τη συνάντηση της ΚΕΔΕ με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να υπάρξει εκ νέου επικοινωνία και ενημέρωση για όλα τα ζητήματα.

Ο Γιάννης Κουράκης αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ για τη συμμετοχή του στη σημερινή συνεδρίαση, επεσήμανε την αναγκαιότητα  συνεργασίας και συστράτευσης όλων των φορέων της αυτοδιοίκησης για τη μετάβαση στην επόμενη μέρα.

Τέλος απηύθυνε πρόσκληση για συμμετοχή του κ. Παπαστεργίου  σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Κρήτης. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News