Αποφυλάκιση Σειραγάκη: «Είναι απειλή κατά της κοινωνίας - Ο άνθρωπος αυτός δεν έχει σωφρονιστεί»

Κρήτη
Αποφυλάκιση Σειραγάκη: «Είναι απειλή κατά της κοινωνίας - Ο άνθρωπος αυτός δεν έχει σωφρονιστεί»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο παιδεραστής του Ρεθύμνου, Νίκος Σειραγάκης, αποφυλακίστηκε – Οι υποθέσεις στις οποίες εμπλεκόταν είχαν σοκάρει την Κρήτη το Δεκέμβριο του 2011

«Ο Νίκος Σειραγάκης αποτελεί δυναμική απειλή κατά της κοινωνίας», δήλωσε ευθέως μιλώντας στο Δελτίο Eιδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV ο πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου κ. Βαγγέλης Μουνδριανάκης.

Mε αφορμή την αποφυλάκιση του παιδεραστή του Ρεθύμνου, o ίδιος επανέλαβε τη θέση του πως «ο άνθρωπος αυτός δεν έχει σωφρονιστεί».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει συγκεκριμένη πρόνοια για την συγκεκριμένη κατηγορία κρατουμένων (όπως για παράδειγμα παρακολούθηση από ψυχίατρο), ο κ. Μουνδριανάκης απάντησε: «Αυτό θα έπρεπε ενδεχομένως να συμπεριληφθεί στους περιοριστικούς όρους, πράγμα το οποίο, εξ όσων γνωρίζω, δεν έχει γίνει. Απλώς η μετακίνηση του περιορίζεται εντός των ορίων της πόλης της Θεσσαλονίκης, η οποία είναι πάρα πολύ μεγάλη και τα περιθώρια κίνησης του -υπό οποιαδήποτε μορφή- είναι ευρύτατα».

Ο ίδιος συμπλήρωσε με έμφαση: «Φαντάζομαι ότι η κοινωνία της Θεσσαλονίκης παίρνει τα μέτρα της για να μη συνεχίσει ο Σειραγάκης την εγκληματική του δράση».

«Η αποφυλάκιση αυτή αντιβαίνει ευθέως προς το κοινό περί δικαίου αίσθημα», τόνισε και χαρακτήρισε απαράδεκτη την επίμαχη εξέλιξη, τονίζοντας όμως παράλληλα με έμφαση πως «η δικαιοσύνη ως θεσμός εκτέλεσε το καθήκον της».

Ο ίδιος συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Ο Σειραγάκης παρέμενε θρασύτατος και αμετανόητος μέχρι τέλους. Δεν έδειξε καμία μεταμέλεια».

Παρακολουθήστε όσα δήλωσε ο κ. Μουνδριανάκης στη δημοσιογράφο Κατερίνα Σαλαπάτα:

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο κ. Μουνδριανάκης, όσο και άλλοι συνάδελφοι του από το δικηγορικό σύλλογο Ρεθύμνου στάθηκε αφιλοκερδώς και μέχρι τέλους στο πλάι των οικογενειών σε αυτή τη δύσκολη δικαστική διαμάχη.
https://www.youtube.com/watch?v=pXjG065hL38?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News