Ξεκινά η μελέτη για τα αντισώματα στην Κρήτη και ο προβληματισμός για τα σχολεία

Κρήτη
Ξεκινά η μελέτη για τα αντισώματα στην Κρήτη και ο προβληματισμός για τα σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέλη Μαϊου ξεκινά στο νησί η ορο-επιδημιολογική μελέτη

Στις 15 Μαΐου θα ξεκινήσει η έρευνα αντισωμάτων με την συμμετοχή πάνω από 1000 εθελοντών από ολόκληρη την Κρήτη τόνισε στην εκπομπή ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ της ΚΡΗΤΗ TV ο καθηγητής γενικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Χρήστος Λιονής.

Την είδηση πρώτη είχε αποκαλύψη η ΚΡΗΤΗ TV και η εκπομπή ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ με τον Γιώργο Σαχίνη, αρχές  Απριλίου.

Ο κος Λιονής υπογράμμισε ότι η έρευνα θα γίνει σε τρεις φάσεις και τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι στην διάθεση των ειδικών στα τέλη Μαΐου.

Ως ένα δυνατό όπλο στα χέρια των επιστημόνων χαρακτήρισε την συγκεκριμένη έρευνα που κάνει την Κρήτη να πρωτοπορεί και ο καθηγητής πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ και εντατικολόγος Παναγιώτης Μπεχράκης.

Σύμφωνα με τον κο Λιονή στην έρευνα θα συμμετέχουν και μαθητές με δεδομένο το άνοιγμα των σχολείων το οποίο χαρακτήρισε μια πολιτική απόφαση.

''Πρέπει να δούμε πως θα αντιδράσει η εκπαιδευτική κοινότητα'' τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής γενικής Ιατρικής εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό του για την πιθανότητα κάποιοι μαθητές να νοσήσουν και να μεταφέρουν τον ιό στην οικογένεια και κυρίως στα ηλικιωμένα μέλη.

Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων τόνισε και η αντιδήμαρχος Παιδείας του Ρεθύμνου γνωστή γιατρός Άννα Ελευθεριάδου εκφράζοντας όμως την ανησυχία της για τους μαθητές που θα μεταφέρονται στα σχολεία με λεωφορεία τονίζοντας ότι θα εξαντλήσει όλη την αυστηρότητα της στην συγκεκριμένη μεταφορική διαδικασία ζητώντας από τους αρμόδιους διευκρινίσεις που θα θωρακίζουν την ασφάλεια των μαθητών.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News