Κρήτη

Κρητικοί «πιάστηκαν» χωρίς μάσκα και ξέχασαν τις αποστάσεις – Πλήρωσαν πρόστιμο

Εντατικοί έλεγχοι και στο νησί μας για την τήρηση των μέτρων

Ακριβά πλήρωσαν την παραβίαση των αυστηρών κανονισμών για μάσκες και τήρηση αποστάσεων ασφαλείας 2 Κρητικοί. Ήδη σύμφωνα με την αστυνομία έπεσαν και τα πρώτα πρόστιμα στο νησί ,ενώ πρόστιμο υπήρξε και για 12 Κρητικούς που μετακινήθηκαν, παρά τις απαγορεύσεις, εκτός νομού.

Αναλυτικά:

Έλεγχοι διενεργούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων που ισχύουν από χθες για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό τη Δευτέρα 4 Μαΐου:

για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν 25 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(14) στη Θεσσαλία,

 (6) στην Αττική,

(2) στην Κρήτη,

(1) στην Πελοπόννησο,

(1) στην Κεντρική Μακεδονία και

(1) στην Ήπειρο.

για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις (εκτός νομού του τόπου κατοικίας κλπ) βεβαιώθηκαν 85 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ) , ως ακολούθως:

(27) στην Αττική,

(18) στην Κεντρική Μακεδονία,

(12) στην Κρήτη,

  (8) στην Ήπειρο,

  (5) στη Δυτική Μακεδονία,

  (4) στη Θεσσαλονίκη,

  (4) στη Δυτική Ελλάδα

  (3) στην Πελοπόννησο,

  (3) στη Θεσσαλία και

  (1) στη Στερεά Ελλάδα.

για λειτουργία επιχειρήσεων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κέντρα κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις και συνελήφθησαν 2 άτομα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 569 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 547 άτομα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια