Διαμαρτυρία "Empty Chairs" : θα γεμίσουν άδειες καρέκλες οι πλατείες

Κρήτη
Διαμαρτυρία "Empty Chairs" : θα γεμίσουν άδειες καρέκλες οι πλατείες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Τετάρτη 6 Μαϊου στις 18:00

Σε βουβή διαμαρτυρία προχωρά ο χώρος της εστίασης και της διασκέδασης σε όλη την Ελλάδα. Η συμβολική διαμαρτυρία λέγεται Empty Chairs, άδειες καρέκλες στις κεντρικές πλατείες πόλεων. Το ραντεβού δίνεται το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης και ώρα 8.00.

Και στο Ηράκλειο, θα στηθούν άδειες καρέκλες, αφήνοντας 2 μέτρα απόσταση, έξω από τη Λότζια μέχρι τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, όπως ανέφερε στο «Καλό Μεσημέρι» με την Ιωάννα Μαλέσκου, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης κ. Μαρία Αντωνακάκη. Ανάλογη βουβή διαμαρτυρία γίνεται από 35 σωματεία της χώρας, από τα καφέ, εστιατόρια και μπαρ.

« Δεν θα υπάρχει κόσμος ενώ πίσω από τη πλάτη των καρεκλών θα υπάρχει ταμπελάκι με τα πολιτικά κόμματα», σημείωσε η κ. Αντωνακάκη η οποία έκανε λόγο για εκπλήξεις και … χάπενιγνκ, το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης, στη πρωτότυπη εκδήλωση – διαμαρτυρία, στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής διαμαρτυρίας των ανθρώπων της εστίασης και του τουρισμού. 

Με τον τρόπο αυτό, θα εκφράσουν την αγωνία τους και θα στείλουν το μήνυμα ότι είναι θέμα επιβίωσης του κλάδου. Ότι η εστίαση, απαιτεί, δεν επαιτεί.

Μάλιστα, η κ. Αντωνακάκη, καταβάλλει προσπάθειες με τη σειρά της, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για μια τηλεδιάσκεψη του κλάδου με τον Πρωθυπουργό.  Αν τελικά , πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη, η Μαρία Αντωνακάκη, θα κάνει αναλυτική αναφορά για τα προβλήματα οικονομικής ασφυξίας του κλάδου , για τα υπέρογκα ποσά που πληρώνουν για τέλη κοινοχρήστων χώρων , όπως και για τον κίνδυνο που ελλοχεύει, αυτόν του λουκέτου, στη περίπτωση που δεν παρθούν μέτρα στήριξης του κλάδου.

Όπως είναι ήδη γνωστό, την 1η Ιουνίου, ανοίγουν οι καφετέριες, με ελάχιστη απόσταση τα 2 μέτρα στα τραπέζια, με το πολύ 4 άτομα , ανά τραπέζι.

 Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News