Κρήτη

28 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα "σαρώσουν" την Κρήτη

500 κινητές μονάδες υγείας ρίχνονται στη μάχη κατά του Κορωνοϊού, παρέχοντας υπηρεσίες κατ΄οίκον σε ύποπτα ή πιθανά κρούσματα Κορωνοϊού , υπό τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.  Σήμερα, οι κινητές αυτές μονάδες ξεκίνησαν από την Αττική,  θα επεκταθούν σε Θεσσαλονίκη και σε όλες τις υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας.  Η κάθε κινητή Ομάδα Υγείας , η λεγόμενη ΚΟΜΥ, ειδικού σκοπού για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού , θα στελεχώνεται από έναν οδηγό και έναν νοσηλευτή.

Όπως ενημέρωσε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ k. Λένα Μπορμπουδάκη, στο νησί μας θα λειτουργήσουν 28 κινητές μονάδες το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαϊου.  12 στο Νομό Ηρακλείου, 8 στο Νομό Χανίων και από 4 μονάδες στο Νομό Ρεθύμνου και Λασιθίου.  Επίσης , θα προσληφθούν με συμβάσεις εργασίας 6 Διοικητικοί υπάλληλοι στην υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης για τον συντονισμό των Κινητών Ομάδων Υγείας.  Όπως εκτιμά, η κ. Λένα Μπορμπουδάκη, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου , θα λειτουργήσουν οι ΚΟΜΥ. Εντωμεταξύ, γίνεται δειγματοληψία και στο προσωπικό που στελεχώνουν τις Κινητές μονάδες ενώ ενισχύεται και το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ για τη διαχείριση των κλήσεων.

Οι κινητές μονάδες θα προχωρούν σε δειγματοληψία κατ’ οίκον και έτσι οι πολίτες δεν θα προσέρχονται στα νοσοκομεία.  Σε περίπτωση που ο ασθενής είναι θετικός στον κορωνοϊό, θα ακολουθείται το ιατρικό πρωτόκολλο. Αν έχει ήπια συμπτώματα, μένει σπίτι και επικοινωνεί με το γιατρό του, αντιθέτως αν κριθεί ότι θα πρέπει να νοσηλευτεί , θα διακομισθεί στο νοσοκομείο. Πάντως, η ΔΥΠΕ Κρήτης αναμένει σχετικές οδηγίες , μετά τη στελέχωση των κινητών μονάδων.

 Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια