Πρώτη μέρα επιστροφής στην κανονικότητα – Πού παρουσιάστηκε η μεγαλύτερη κίνηση

Κρήτη
Πρώτη μέρα επιστροφής στην κανονικότητα – Πού παρουσιάστηκε η μεγαλύτερη κίνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επανεκκίνηση με μάσκες και αποστάσεις - Οι πρώτες εικόνες από τα Χανιά

Αυξημένη ήταν σήμερα Δευτέρα η κίνηση στους δρόμους των Χανίων καθώς το σταδιακό άνοιγμα επιχειρήσεων βρήκε τους πολίτες να επιστρέφουν στην καθημερινότητα.

 Η μεγαλύτερη κίνηση παρουσιάστηκε από νωρίς το πρωί στα Τραπεζικά καταστήματα, έξω από τα οποία υπήρχαν ουρές, με τους πολίτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία να φορούν προστατευτικές μάσκες και να τηρούν αποστάσεις, ενώ αυξημένη ήταν η κίνηση και στα καταστήματα παροχής υπηρεσιών στις τηλεπικοινωνίες όπου επίσης υπήρχαν ουρές.

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν από το πρωί η κίνηση σε κουρεία και κομμωτήρια που δέχονται πελάτες μετά από ραντεβού.

Σε κουρεία κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής έχουν διαμορφωθεί οι εσωτερικοί χώροι και τηρούνται όλα τα μέτρα για την ασφάλεια και υγιεινή.

Μεγάλη είναι επίσης κίνηση και στα καταστήματα πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών και αναλώσιμων ειδών.

 Από το πρωί άνοιξε ξανά για τους πολίτες και ο υπέργειος δημοτικός χώρος στάθμευσης οχημάτων που είχε κλείσει από τις 23 Μαρτίου.

Στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης και στα λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ οδηγοί και επιβάτες τηρούν τους κανόνες υγιεινής , ωστόσο και στους δύο μεταφορικούς φορείς η κίνηση είναι περιορισμένη.

Περιορισμένη είναι η κίνηση και στη δημοτική αγορά της πόλης όπου οι μόνες επιχειρήσεις που λειτουργούν είναι πρατήρια άρτου, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία και καταστήματα τροφίμων.

Μετά από πολύ καιρό οι εμπορικοί δρόμοι των Χανίων και κυρίως οι οδοί Τζανακάκη, Ελευθερίου Βενιζέλου, Δημοκρατίας, Αποκορώνου, Κυδωνίας, Κισσάμου και Ηρώων Πολυτεχνείου παρουσιάζουν σημαντική κίνηση οχημάτων.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της αγοράς των Χανίων είναι οι εργασίες ανακαίνισης σε πολλά εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις που σταδιακά τις επόμενες ημέρες θα επαναλειτουργήσουν.

Η πρώτη ημέρα της μερικής άρσης των περιοριστικών μέτρων έφερε και πολλούς πολίτες να πραγματοποιούν τη βόλτα τους στο παλιό λιμάνι της πόλης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News