Παναγιώτης Αλεξανδράκης: «Η μάσκα προστασίας ως μέσο κάλυψης των χαρακτηριστικών προσώπου κακοποιών»

Κρήτη
Παναγιώτης Αλεξανδράκης: «Η μάσκα προστασίας ως μέσο κάλυψης των χαρακτηριστικών προσώπου κακοποιών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά τι αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δικηγόρος.

Την προσοχή όλων των πολιτών εφιστά ο δικηγόρος Παναγιώτης Αλεξανδράκης καθώς από σήμερα ομάδες ειδικών θα ξεκινήσουν δειγματοληπτικούς ελέγχους στο γενικό πληθυσμό για τον κορωνοϊό και με αφορμή περιστατικό όπου κακοποιοί, φορώντας μάσκες  υποδύθηκαν εργαζόμενους της υπηρεσίας «βοήθεια στο σπίτι».

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων αυτό που πρέπει οι πολίτες να κάνουν είναι πριν να επιτρέψουν σε οποιαδήποτε ομάδα την είσοδό στο σπίτι τους  για την πραγματοποίηση δειγματοληπτικού ελέγχου , ζητούν  τον αριθμό της ομάδας, τα ονόματα των μελών της, καλούν στον ΕΟΔΥ να ελέγξει πως αντιστοιχούν τα στοιχεία της ομάδας με το αρχείο του ΕΟΔΥ και πως η εν λόγω ομάδα αναπτύσσεται την συγκεκριμένη ημέρα στην περιοχή τους. Αν δεν απαντήσουν στον ΕΟΔΥ και δε σιγουρευτούν οι πολίτες  πως η ομάδα έχει αναλάβει τη διεξαγωγή δειγματοληπτικού ελέγχου, ο δικηγόρος προτείνει να μην επιτρέψουν  την είσοδο στο σπίτι τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του, όπως έχει αναρτηθεί και στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

«Η μάσκα προστασίας είναι επόμενο να χρησιμοποιηθεί ως μέσο απόκρυψης των χαρακτηριστικών του προσώπου κακοποιών, που θα μας πλησιάσουν στο δρόμο με σκοπό να μας ληστέψουν. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί και με όσους χτυπούν την πόρτα του σπιτιού μας. Με αφορμή περιστατικό όπου κακοποιοί υποδύθηκαν εργαζόμενους της υπηρεσίας «βοήθεια στο σπίτι», εφιστώ την προσοχή όλων στο ποιους θα αφήνουμε να μας πλησιάσουν και ποιους θα αφήνουμε να μπουν στο σπίτι μας. Υπάρχει πιθανότητα ομάδες κακοποιών να υποδυθούν μια από τις 500 περίπου ομάδες ειδικών που από τη Δευτέρα 4-5-2020 θα ξεκινήσουν δειγματοληπτικούς ελέγχους στο γενικό πληθυσμό για τον κορωνοϊό.

 Πριν να επιτρέψετε σε οποιαδήποτε ομάδα την είσοδό της στο σπίτι σας για την πραγματοποίηση δειγματοληπτικού ελέγχου , ζητήστε τον αριθμό της ομάδας, τα ονόματα των μελών της, καλέστε στον ΕΟΔΥ να ελέγξετε πως αντιστοιχούν τα στοιχεία της ομάδας με το αρχείο του ΕΟΔΥ και πως η εν λόγω ομάδα αναπτύσσεται την συγκεκριμένη ημέρα στην περιοχή σας. Αν δεν απαντήσουν στον ΕΟΔΥ και δε σιγουρευτείτε πως η ομάδα έχει αναλάβει τη διεξαγωγή δειγματοληπτικού ελέγχου, σας προτείνω να μην επιτρέψετε την είσοδο στο σπίτι σας.

Προσέξτε! Ο κίνδυνος είναι μεγάλος»!

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News