Κρήτη

Μακράκης: «Έκθετο το Υπουργείο Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων»

«Στα μέτρα δημόσιας υγείας του ΕΟΔΥ άλλαξαν την αναλογία μαθητών/ τ.μ. και το αντικατέστησαν με οδηγίες»

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος»  και μέλος Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ Γιώργος Μακράκης, σε ανακοίνωση του, υποστηρίζει ότι το Υπουργείο Παιδείας είναι έκθετο για το άνοιγμα των σχολείων , αφού όπως προσθέτει Στα μέτρα δημόσιας υγείας του ΕΟΔΥ άλλαξαν την αναλογία μαθητών/ τ.μ. και το αντικατέστησαν με οδηγίες.

Αναλυτικά τι αναφέρεται στην ανακοίνωσή του.

"Στις οδηγίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Σάββατο 2 Μαΐου ο ΕΟΔΥ όριζε, όπως αναγράφονται στην εικόνα 1, την αναλογία ατόμων και τετραγωνικών μέτρων σε καταστήματα, γραφεία, χώρους λατρείας, σχολεία και άλλα. Για τα σχολεία η αναλογία ορίστηκε σε 1 μαθητή ανά 7 τ.μ. Με αυτή την οδηγία θα ήταν εφικτό να βρίσκονται στις σχολικές αίθουσες 8 με 9 μαθητές. Κι αυτό διότι οι αίθουσες των σχολικών μονάδων στην καλύτερη περίπτωση φτάνουν τα 60 τ.μ.

Με τον τρόπο αυτό δεν μπορούσε εκ των πραγμάτων να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας, που έθετε ως στόχο 15 μαθητές ανά τμήμα. Ποια ήταν η λύση που δόθηκε;

Άλλαξαν αμέσως τις οδηγίες, αφού από το μεσημέρι της Κυριακής ο ΕΟΔΥ διέγραψε την αναλογία 1(μαθητής) /7 (τ.μ.) και στο αντίστοιχο πεδίο αναγράφει (εικόνα 2) «Οδηγίες από το ΥΠΑΙΘ».

Κατά συνέπεια προκύπτουν τα εξής ερωτηματικά:

  • Για ποιο λόγο άλλαξαν οι πρώτες οδηγίες του ΕΟΔΥ και την αναλογία 1/7 για τα σχολεία;
  • Ποιοι ήταν εκείνοι που πήραν την απόφαση μέσα σε λίγες ώρες ν’ αλλάξουν τις οδηγίες;
  • Με ποια επιστημονική λογική εξηγείται πως για όλες τις υπηρεσίες αναγράφονται σαφείς οδηγίες με βάση τα τετραγωνικά μέτρα εκτός από τα σχολεία;
  • Τελικά με την απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είναι ασφαλείς ;

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και συνολικά η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη απέναντι σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς κι οφείλει άμεσα να δώσει «πειστικές» απαντήσεις για την αλλαγή των οδηγιών του ΕΟΔΥ".

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια