Κρήτη

Απολύμανση οχημάτων για ασφαλή επιστροφή στους δρόμους!

Επιτακτική η απολύμανση των οχημάτων, ιδιαίτερα των μέσων μαζικής μεταφοράς και των σχολικών λεωφορείων, σύμφωνα με την εταιρεία “Super Creta Gas-Σταύρος Κουμουλάς”.

Η επαγγελματική απολύμανση είναι αναγκαία τόσο στα Ι.Χ. όσο και στα επαγγελματικά οχήματα, κυρίως λεωφορεία, ταξί και φορτηγά με τρόφιμα.

Την αναγκαιότητα απολύμανσης των αυτοκινήτων, και ιδιαίτερα των μέσων μαζικής μεταφοράς, τονίζει σε ανακοίνωσή της η "Super Creta Gas-Εταιρεία Υγρών Καυσίμων Κουμουλάς" που βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου (ΒΙ.ΠΕ.). Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει διανύσει χρόνια στον χώρο των υγρών καυσίμων και προτρέπει όλους τους πολίτες να ακολουθήσουν αυστηρούς κανόνες υγιεινής ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

Η δημόσια υγεία δεν είναι ανθρώπινο αγαθό... Αλλά είναι ένα αγαθό που πρέπει να διασφαλιστεί, και η διασφάλισή του απαιτεί την ατομική ευθύνη των πολιτών η οποία πρέπει να επεκταθεί σε τομείς όπως το όχημα.

Συγκεκριμένα, με ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να γίνει η επιστροφή στην καθημερινότητα, τηρώντας κανόνες υγιεινής και σχολαστικού καθαρισμού. Ήδη έχουμε μάθει την κατάλληλη τεχνική για το πλύσιμο των χεριών όσο και για την απολύμανση του σπιτιού μας.

Τι πρέπει όμως να γίνει για την απολύμανση του αυτοκινήτου μας που επιστρέφει και αυτό πιο έντονα στην καθημερινότητά μας;

Η εταιρεία "Super Creta Gas" με επικεφαλής το Σταύρο Κουμουλά επισημαίνει: «Ξεκινήστε με την επαγγελματική απολύμανση του αυτοκινήτου σας σ' ένα εξειδικευμένο υπερσύγχρονο πλυντήριο αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα πραγματοποιήστε:

  1. Απολύμανση πλαστικών μερών καμπίνας (πλαϊνά πόρτας, ταμπλό, τιμόνι, λεβιές ταχυτήτων, "τεμπέλης", πλάτες καθισμάτων και πορτμπαγκάζ.
  2. Απολύμανση αερόβια καμπίνας με όζον: Λειτουργία μηχανήματος παραγωγής όζον με σκοπό την απολυμαντική δράση των αερόβιων μικροβίων.
  3. Καθαρισμό απολύμανσης αεραγωγών με απολυμαντικό υγρών.

Η απολύμανση γίνεται και με χρήση ειδικού καθαριστικού και απολυμαντικού spray. Η δραστική ουσία του είναι ισχυρό βακτηριοκτόνο, μυκητοκτόνο και αλγοκτόνο. Έχει υψηλή μικροβιοκτόνο δράση απέναντι σε gram-positive και gram-negative βακτήρια, μύκητες, ζυμώσεις, μούχλες, ιούς και πρωτόζωα. Η ανωτέρω επαγγελματική απολύμανση είναι αναγκαία τόσο στα Ι.Χ. όσο και στα επαγγελματικά οχήματα, κυρίως λεωφορεία, ταξί και φορτηγά με τρόφιμα».

Είναι τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η απολύμανση του αυτοκινήτου από παθογόνους μικροοργανισμούς οι οποίοι ενδέχεται να είναι δυνητικά επικίνδυνοι.

Η  εφημερίδα "Νέα Κρήτη" επικοινώνησε με τον Σταύρο Κουμουλά, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα να γίνουν επιτακτικές απολυμάνσεις: «Ζούμε μια πρωτοφανή κατάσταση. Η υγειονομική κρίση έχει καταφτάσει εδώ και μερικούς μήνες. Πρέπει όμως να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα ώστε να συνεχιστεί η εκθετική μείωση του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με κορωνοϊό. Αυτό απαιτεί ατομική και συλλογική ευθύνη ταυτόχρονα. Πιστεύω πως έχουμε εμπεδώσει πλέον την ατομική ευθύνη. Όσον αφορά τη συλλογική ευθύνη, σημαίνει πως πρέπει ως πολίτες να πάρουμε τα αναγκαία μέτρα απολύμανσης και καθαριότητας. Λαμβάνοντας ως δεδομένο πως ο κορωνοϊός επιβιώνει σε ξύλινες, σιδερένιες και μεταλλικές επιφάνειες, εμείς εγγυόμαστε ως εταιρεία πως είμαστε σε θέση να παράσχουμε επαγγελματική απολύμανση ώστε οι οδηγοί να νιώθουν ασφαλείς».

Ο κ. Κουμουλάς κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς ως "Super Creta Gas-Σταύρος Κουμουλάς" αναλαμβάνουμε έναν αυστηρά επαγγελματικό καθαρισμό και απολύμανση. Και τα αναλαμβάνουμε γιατί θεωρούμε πρώτιστα πως η δημόσια υγεία έχει περίοπτη θέση στη ζωή των πολιτών. Ιδιαιτέρα όταν μιλάμε για μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως σχολικά λεωφορεία, αλλά και για φορτηγά ή ταξί, η απολύμανση καθίσταται επιτακτικό και αναγκαίο αίτημα. Εμείς, ως εταιρεία, έχουμε δώσει δωρεάν παροχή πλυσίματος και απολύμανσης στα οχήματα του ΕΚΑΒ. Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνουμε πως σε αυτήν την υγειονομική κρίση υπάρχουν ήρωες που πρέπει να επιβραβευτούν. Κλείστε άμεσα το ραντεβού σας για την απολύμανση του οχήματός σας, είτε Ι.Χ. είτε επαγγελματικό. Είμαστε σίγουροι πως θα μείνετε ικανοποιημένοι. Και θέλουμε να νιώθετε ασφαλείς».

Χρήσιμες συμβουλές  - Καθημερινή φροντίδα καθαριότητας

Εν συνεχεία ο οδηγός θα πρέπει συχνά να καθαρίζει τις επιφάνειες του αυτοκινήτου του, συμπεριλαμβανομένου του τιμονιού, των χειρολαβών, των θυρών, του μοχλού αλλαγής ταχυτήτων, όλων των χειριστηρίων (οθόνη αφής, χειριστήρια κλιματισμού, υαλοκαθαριστήρες), αλλά και τα χειριστήρια που ρυθμίζουν τα καθίσματα.

Πολλά από τα οικιακά καθαριστικά σκοτώνουν τον κορωνοϊό χωρίς να βλάψουν το αυτοκίνητό σας, όπως:

1) Διαλύματα αλκοόλης που περιέχουν τουλάχιστον 70% αλκοόλ. Κάθε επιφάνεια του οχήματος μπορεί να καθαριστεί με ισοπροπυλική αλκοόλη. Ακόμα και για τις δερμάτινες επιφάνειες είναι ασφαλής η απολύμανσή τους με τη χρήση διαλύματος αλκοόλης, αποφεύγοντας ωστόσο το δυνατό τρίψιμο (μπορεί να φθείρει τη βαφή).

2) Σαπούνι και νερό ειδικά για τα υφάσματα και το δέρμα, χωρίς έντονο τρίψιμο σε αυτές τις επιφάνειες, αλλά με απαλές κινήσεις και με ένα νωπό πανί και λίγο σαπούνι προκειμένου να αποφύγετε να δημιουργηθεί μούχλα.

Καθαρίζετε συχνά τις επιφάνειες στην καμπίνα του αυτοκινήτου με ένα πανί μικροϊνών που μαζεύει τα σωματίδια βρομιάς και σκόνης χωρίς να χαράζει.

Αφού ολοκληρώσετε την απολύμανση του αυτοκινήτου σας, μην παραλείψετε το πλύσιμο των χεριών, καθώς και πριν την είσοδό σας στο αυτοκίνητο να καθαρίζετε τα χέρια σας με ένα απολυμαντικό μαντιλάκι.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια