Φονικό Ανώγεια: Σήμερα η κηδεία του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη

Κρήτη
Φονικό Ανώγεια: Σήμερα η κηδεία του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής, ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης οδηγείται στην τελευταία του κατοικία. Οι κάτοικοι των Ανωγείων σε κλίμα βαθιάς οδύνης και «μουδιασμένοι» ακόμη από το διπλό φονικό που οδήγησε δύο άνδρες στο θάνατο και έναν στη φυλακή, θα αποχαιρετήσουν τον 30χρονο πατέρα δύο ανήλικων παιδιών.

Η παρουσία της Αστυνομίας παραμένει διακριτική στο χωριό για να αποφευχθούν οποιεσδήποτε κινήσεις που θα μπορούσαν να ταράξουν τις ήδη πολύ λεπτές ισορροπίες.

Τη Δευτέρα η τελευταία πράξη του δράματος του διπλού φονικού. Στις 12:00 το μεσημέρι θα γίνει η κηδεία του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη. Ενώ την ίδια στιγμή ο 29χρονος γιος και φερόμενος δράστης της δολοφονίας του Γιώργου Ξυλούρη, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Κατά τραγική ειρωνεία οι τάφοι των δύο θυμάτων, που υπήρξαν γείτονες με στενούς οικογενειακούς δεσμούς,  βρίσκονται δίπλα δίπλα στο κοιμητήριο και με προσοχή εξετάζεται κάθε λεπτομέρεια για να μην υπάρξουν αντιδράσεις.

Το χρονικό του διπλού φονικού

Όλα ξεκίνησαν από ένα καυγά ανάμεσα στον Γιώργο Ξυλούρη και το γιο του Λευτέρη Καλομοίρη. Έναν καυγά για κτηματικές διαφορές, για τα μητάτα που διατηρούν οι δύο οικογένειες. Οι δύο νέοι άνδρες φαίνεται να πιάστηκαν στα χέρια. Προς στιγμήν ο καυγάς έληξε αλλά μετά από λίγη ώρα  ο Λευτέρης Καλομοίρης βρέθηκε με δύο τραύματα από σφαίρα στο στήθος, καθώς μπήκε στη μέση για να προστατέψει το γιο του. Οι σφαίρες τον βρήκαν στο στήθος και έπεσε νεκρός.

Ο γιος του Καλομοίρη φέρεται στη συνέχεια σήκωσε όπλο και φέρεται να πυροβόλησε τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη. Ο Ξυλούρης μετά από λίγο πέφτει νεκρός με τραύματα από σφαίρα στο στήθος. Ο νεαρός Καλομοίρης διέφυγε από το σημείο και αναζητήθηκε μέχρι που παραδόθηκε το μεσημέρι της Κυριακής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News