«Ανοιξιάτικος» ο καιρός στην Κρήτη – Βροχές στην υπόλοιπη Ελλάδα

Κρήτη
«Ανοιξιάτικος» ο καιρός στην Κρήτη – Βροχές στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταβολή του καιρού με έντονη κεραυνική δραστηριότητα στη Βόρεια Ελλάδα  

Μπορεί οι Κρητικοί να απολαμβάνουν τον καλό καιρό αυτό το Σαββατοκύριακο,  ωστόσο, στην υπόλοιπη χώρα επικρατεί… βροχερό σκηνικό.

Η ροή αερίων μαζών από τον Ατλαντικό Ωκεανό προς την Ελλάδα θα έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση έντονης αστάθειας το διήμερο Σάββατο και Κυριακή, με τα σημαντικότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στα κεντρικά και ιδιαίτερα στα βόρεια τμήματα της χώρας, σύμφωνα με το meteo.gr.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος πρόγνωσης κεραυνών TALOS, οι καταιγίδες που θα εκδηλωθούν το Σάββατο στη Θεσσαλία και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα θα συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Ο καιρός στην Κρήτη:

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σήμερα, Σάββατο, αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 7 μποφόρ  και η θερμοκρασία θα φτάσει έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών όμβρων αναμένονται τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News