Τα ποδήλατα απέκτησαν και πάλι «ζωή» - Κατακόρυφη αύξηση στις πωλήσεις λόγω κορωνοϊού

Κρήτη
Τα ποδήλατα απέκτησαν και πάλι «ζωή» - Κατακόρυφη αύξηση στις πωλήσεις λόγω κορωνοϊού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποδήλατα και κορωνοϊός : Σημειώσατε «1»

Διανύοντας εποχή κορωνοϊού, θεαματική αύξηση έχουν σημειώσει το τελευταίο διάστημα οι πωλήσεις ποδηλάτων.

Η απαγόρευση στις μετακινήσεις των πολιτών τις τελευταίες εβδομάδες και η δυνατότητα μέσω sms, την ίδια στιγμή για άθληση, σε εξωτερικό χώρο, έδωσε το ερέθισμα σε εκατοντάδες πολίτες  να ασχοληθούν και πάλι με ένα αγαπημένο τους χόμπι, το ποδήλατο.

Ποδήλατα ξεχασμένα από πέρυσι - αφού προηγήθηκε μία καλή συντήρηση -  απέκτησαν λάμψη, βγήκαν στους δρόμους και πήραν πάλι «ζωή», χαρίζοντας στιγμές ξεγνοιασιάς και απόλαυσης σε μικρούς και μεγάλους, με δεδομένες άλλωστε και τις νέες συνθήκες που έφερε ο κορωνοϊός στην ζωή μας.

Καταστήματά που πωλούν ποδήλατα σίγουρα η πανδημία δεν τους επηρέασε αρνητικά. Το αντίθετο μάλιστα.

Οι πωλήσεις σημείωσαν κατακόρυφη αύξηση και ξεπερνώντας κατά πολύ τις πωλήσεις στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

 «Το αγοραστικό ενδιαφέρον έχει αυξηθεί κατακόρυφα και μάλιστα τις τελευταίες δύο εβδομάδες  υπάρχει φουλ κίνηση, πάνω από 50%,  στην αγορά ποδηλάτου», αναφέρει μεταξύ άλλων στο neakriti, ο κ. Γιώργος Στεφανάκης ιδιοκτήτης μαζί με την κόρη του, της εταιρείας «Μοτοποδηλατεμπορική», στο Ηράκλειο.

Μάλιστα όπως ό ίδιος εξηγεί, εκείνοι που ενδιαφέρονται περισσότερο είναι οι ενήλικες και ακολουθούν τα παιδιά.

«Κόσμος έρχεται συνεχεία και αγοράζει ποδήλατα. Κυρίως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, ενώ υπάρχει έντονη ζήτηση και στα παιδικά ποδήλατα. Όλο αυτό το διάστημα η επιχείρησή μας δεν έχει κλείσει».  

Οι τιμές στα ποδήλατα των ενηλίκων ποικίλουν ανάλογα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και ενδεικτικά ξεκινούν από 120 ευρώ και μπορεί να φθάσουν μέχρι τα 400-500 ευρώ ενώ στα παιδικά ποδήλατα ξεκινούν από 70 και 80 ευρώ.

«Όσοι έρχονται εδώ μας ρωτάνε για το τι ποδήλατο μπορούν να αγοράσουν και εμείς τους συμβουλεύουμε για το ποδηλάτου που μπορούν να πάρουν, ανάλογα φυσικά τα χρήματα που θέλουν να διαθέσουν και κατ’ επέκταση την κατηγορία του ποδηλάτου», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Στεφανάκης.

Το μόνο σίγουρό είναι ότι η άσκηση με το ποδήλατο αποφέρει πολλά και σημαντικά οφέλη για την υγεία μας και όπως αποδείχτηκε η έλευση του κορωνοϊού,  στάθηκε ικανή για να ξαναζωντανέψει μια παλιά αγαπημένη συνήθεια για τους περισσότερους Έλληνες.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News