«Φωτιά» έχουν πάρει τα τηλέφωνα στο κομμωτήρια - Τα πρώτα ραντεβού κλείστηκαν ήδη

Κρήτη
«Φωτιά» έχουν πάρει τα τηλέφωνα στο κομμωτήρια - Τα πρώτα ραντεβού κλείστηκαν ήδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προβληματισμός για την χρήση μάσκας - Ετοιμάζονται για το άνοιγμα των επιχειρήσεών τους οι επαγγελματίες

                         

Με πυρετώδεις ρυθμούς έχουν ξεκινήσει να προετοιμάζονται για το άνοιγμα των καταστημάτων τους και οι επαγγελματίες του Ηρακλείου.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονμικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κουρέων-Κομμωτών Ηρακλείου, Νεκτάριος Πολυμίλης, εξήγησε ότι κομμωτές και κουρείς, οποίοι είχαν επί εβδομάδες κλειστές τις επιχειρήσεις τους, θα προσπαθήσουν να είναι τυπικοί με τους κανόνες και τα μέτρα που προβλέπονται αλλά και με τις αυξημένες ανάγκες που όπως όλα δείχνουν θα προκύψουν.

«Είναι βέβαιο ότι πολλές γυναίκες και άνδρες θα θελήσουν να περιποιηθούν τον εαυτό τους μετά από ένα μεγάλο διάστημα που οι επιχειρήσεις μας ήταν κλειστές. Ήδη, όσοι γνωρίζουν τα κινητά μας τηλέφωνα έχουν αρχίσει να μας παίρνουν και να ενδιαφέρονται να κλείσουν ραντεβού, αφού σε καμία περίπτωση δεν θα μπορεί κάποιος να εξυπηρετηθεί αν δεν έχει από νωρίτερα κλείσει το ραντεβού του», ανέφερε ο κ. Πολυμίλης, διευκρινίζοντας ότι προτεραιότητα αποτελούν η δημόσια υγεία και η τήρηση των μέτρων προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Όπως προβλέπεται, οι θέσεις εργασίας πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους δύο μέτρα και αυτό αντιλαμβάνεστε ότι θα επιφέρει αλλαγές μέσα σε πολλά καταστήματα, ίσως να χρειαστεί να ακυρώσουμε κάποιες από τις θέσεις που υπήρχαν ήδη. Κατά τα άλλα, γνωρίζουμε ότι θα πρέπει τόσο εμείς όσο και οι πελάτες μας να φορούν μάσκα, κάτι που θα τηρήσουμε πιστά, το ίδιο και τη σχολαστική καθαριότητα και απολύμανση των επιφανειών στις επιχειρήσεις μας», πρόσθεσε και διατύπωσε τον προβληματισμό του σχετικά με τα κουρεία και την περιποίηση της γενειάδας ή το ξύρισμα των ανδρών.

«Είναι πρόβλημα πώς θα παρέχονται αυτές οι υπηρεσίες με τη χρήση μάσκας. Δεν είναι απλά μία ερώτηση αλλά έντονος προβληματισμός, αν σκεφτεί κανείς ότι στα κουρεία και στα κομμωτήρια ανδρικών κομμώσεων το ξύρισμα και η περιποίηση γενειάδας αποτελεί το ήμισυ των υπηρεσιών που παρέχουν», σημείωσε ο κ. Πολυμίλης.

Η κ. Έλενα Νικολαντωνάκη, η οποία διατηρεί κέντρο αισθητικής, έχει ήδη απολυμάνει τον χώρο της επιχείρησής της και διευκρινίζει ότι είναι έτοιμη να παρέχει στις πελάτισσές της και προστατευτική μάσκα εάν δεν έχουν μαζί τους.

«Η υγεία των πελατισσών μας αλλά και η δική μας είναι το κυρίως ζητούμενο και από αυτό δεν θα κάνουμε εκπτώσεις. Το ξέρουμε ότι θα είναι μία δύσκολη περίοδος, ωστόσο πρέπει να ανταποκριθούμε με ωριμότητα. Η πόρτα εισόδου στη δική μας επιχείρηση δεν θα είναι ανοιχτή και μέσα θα μπαίνει όποια κυρία έχει φροντίσει να έχει κλείσει ραντεβού. Ακόμη και τα ραντεβού τα κλείνουμε με απόσταση ενός τετάρτου το ένα από το άλλο, καθώς οι επιχειρήσεις μας είναι επιχειρήσεις που μετά την ολοκλήρωση του ενός ραντεβού θα πρέπει να απολυμαίνουμε επιφάνειες προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από την επόμενη πελάτισσα», τόνισε η κ. Νικολαντωνάκη.

Αναφορά στις καιρικές συνθήκες και πόσο αυτές βοηθούν στο να τηρηθούν τα μέτρα έκανε η ιδιοκτήτρια βιβλιοπωλείου στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασού Ροδούλα Κασσωτάκη. «Ο αριθμός των ατόμων που θα μπορούν να βρίσκονται εντός του καταστήματος είναι αυστηρός. Νομίζω, όμως, ότι και ο κόσμος δεν είναι έτοιμος ψυχολογικά να υπάρξει σε κλειστούς χώρους με πολλά άτομα. Ο καλός καιρός δίνει τη δυνατότητα κάποιοι από τους πελάτες, έως ότου φύγουν οι προηγούμενοι, να βρίσκονται εκτός του καταστήματος. Εμείς, πάντως, ήδη, εκτός από την καθαριότητα, έχουμε προμηθευτεί αντισηπτικά, μάσκες αλλά και γάντια, προκειμένου οι πελάτες μας να κάνουν με ασφάλεια τις αγορές τους», επισήμανε η κ. Κασσωτάκη.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

 ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News