Κορωνοϊός: Πολύ μικρός ο αριθμός των ασυμπτωματικών στην Κρήτη - τι θα γίνει το καλοκαίρι

Κρήτη
Κορωνοϊός: Πολύ μικρός ο αριθμός των ασυμπτωματικών στην Κρήτη - τι θα γίνει το καλοκαίρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκτίμηση του καθηγητή λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέα  Γκίκα είναι ότι με την μειωμένη διασπορά του ιού στην Κρήτη ο αριθμός των ασυμπτωματικών είναι πολύ μικρός μιας και αυτό αποτυπώνεται από τα αριθμητικά μοντέλα επίσης αυτό επηρεάζει αρκετά και την μειωμένη ανοσία στον κρητικό πληθυσμό μιας και τα κρούσματα που κατέγραψε η Κρήτη ήταν απολύτως ελεγχόμενα.

Όσον αφορά την πορεία του covid- 19 στην Κρήτη την θερινή περίοδο ο καθηγητής εμφανίστηκε αισιόδοξος τονίζοντας ότι ίσως οι υψηλές θερμοκρασίες να μειώσουν αισθητά την διασπορά του ιού με τα δεδομένα όμως να αλλάζουν διαρκώς όσον αφορά την συγκεκριμένη εκτίμηση.

Η μετάβαση στην επόμενη μέρα μετά την άρση των μέτρων πρέπει να γίνει βήμα βήμα και με μεγάλη προσοχή τόνισε στην διάρκεια της εκπομπής ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ στην ΚΡΗΤΗ TV ο καθηγητής λοιμωξιολογίας - εσωτερικής παθολογίας και μολυσματικών ασθενειών του πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γκίκας.

Σημαντική κατάκτηση για την επιστημονική κοινότητας της Κρήτης σύμφωνα με τον κο Γκίκα είναι το γεγονός ότι το νησί δεν καταγράφει κρούσματα εδώ και 25 μέρες δεδομένο που φέρνει την Κρήτη στις πρώτες θέσεις σε επίπεδο Ευρώπης όσον αφορά την αντιμετώπιση της επιδημίας covid- 19.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News